Xzvzaa Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Witam potrzebuje pilnie pomocy planuje kupic rame dartmoor hornet czarny mat ale ona jest pod 27,5 a ja chce kola 26. Czy kola 26 beda do tej ramy pasowaly i czy nie bede korbami 175 o ziemie walil i czy to ladnie wyglada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Dlaczego chcesz wsadzać koła 26? Suport się opuści, prowadzenie roweru też się zmieni. Gdybyś miał ramę 26' i próbował wsadzić koła 27,5', to może miałoby to minimalnie sens, bo koła miałyby "przyszłościowy" rozmiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 5 godzin temu, Xzvzaa napisał: Czy kola 26 beda do tej ramy pasowaly Tak. 5 godzin temu, Xzvzaa napisał: czy nie bede korbami 175 o ziemie walil W pewnych sytuacjach tak. 5 godzin temu, Xzvzaa napisał: czy to ladnie wyglada? Ma to znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzvzaa Napisano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 W sensie czy w miare estetycznie jezdze na kolach 26 cale zycie a korby 170mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Teraz, Xzvzaa napisał: W sensie czy w miare estetycznie Estetyka to sprawa indywidualna. Popatrz na rowery forumowiczów. Niektórzy mają każdą część z innej "parafii", inni rowery złożone tak że można oglądać godzinami. Teraz, Xzvzaa napisał: jezdze na kolach 26 cale zycie Tylko dlatego chcesz zostać przy 26'? Sam mam 26' i uwierz mi, ciężko już znaleźć coś sensownego pod ten rozmiar. Opony, amortyzator, nawet lekkie dętki są już trudno dostępne. Teraz, Xzvzaa napisał: a korby 170mm? No 5mm różnicy w stosunku do 175mm, chyba nie tak ciężko sobie wyobrazić tą różnicę. Długość korby swoją drogą wybiera się z innego powodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Tu dodatkowo jeszcze koło tył z piasta pod 124x12... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Zakładanie kół 26 do ramy 27.5 ma sens tylko jako czasowe rozwiązanie. Na dłuższą metę jeździ się fatalnie, szczególnie w terenie. Przerabiałem to i szybko mi przeszło. 3 godziny temu, Xzvzaa napisał: jezdze na kolach 26 cale zycie a korby 170mm? Sensowniej jest kupić koła 27,5 niż zmieniać korbę na krótszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter233 Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Względy estetyczne przestają mieć jakiekolwiek znaczenie po pierwszej porządnej glebie, a z takimi musisz się liczyć skoro kupujesz horneta. Druga sprawa, ile masz wzrostu? Bo trwanie przy kołach 26 bo się jeździło na nich całe życie nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xzvzaa Napisano 15 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 165cm nie wiem czy to istotne ale amortyzator do ramy to jest fox 26 talas 180mm jest on pod kola 26 ale podobno 27,5 tez wchodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 No to po co kupujesz ramę 27,5' , skoro amor masz 26' ? Kombinujesz coś z czego nie wyjdzie nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 33 minuty temu, Xzvzaa napisał: fox 26 talas 180mm jest on pod kola 26 ale podobno 27,5 tez wchodza Teoretycznie wejdą ,ale z oponą max 2.25 i nie będziesz mógł wykorzystać pełnego skoku ,bo opona dobije do korony widelca. Poza tym nie ma foxa 26, chyba Ci chodzi o Foxa 36. Jeśli chcesz do tej ramy dać amorek 180m i koła 26" ta masz zapewnione walenie korbami o przeszkody i problemy na ciasnych zakrętach jeśli zapomnisz o odpowiednim ustawieniu pedałów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 To już chyba lepiej starego primala, który był bardziej pod koła 26 niż 27. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi