Brombosz Napisano 22 Września 2018 Napisano 22 Września 2018 Powietrza w układzie też można poszukać i syfu koło tłoczków. Cytuj
Wikary Napisano 22 Września 2018 Napisano 22 Września 2018 Co do klocków to przejechały bez tego problemu około 600 km i objawy pojawiły się teraz. Tarcza wydaje się być prosta. Słyszałem o fabrycznej wadzie tych hamulców polegającej na zacierajacym się tłoczku klamki.. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Lub poleci sprawdzony sposób jak to zweryfikować? Cytuj
tomo63 Napisano 26 Września 2018 Napisano 26 Września 2018 W dniu 22.09.2018 o 10:10, Wikary napisał: Co do klocków to przejechały bez tego problemu około 600 km i objawy pojawiły się teraz. Tarcza wydaje się być prosta. Słyszałem o fabrycznej wadzie tych hamulców polegającej na zacierajacym się tłoczku klamki.. Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Lub poleci sprawdzony sposób jak to zweryfikować? Jak klamka odbija bez problemu, to tłoczek jest ok. Co do obciearnia klocków o tarczę to pewnie problem z tłoczkami zacisku. Spróbuj przeregulować zacisk względem tarczy. Ewentualnie regeneracja zacisku - jest z tym trochę roboty, ale zacisk sprawuje się lepiej po takim zabiegu. Co do "stawiania na koło", to specjalnie nie liczyłbym na to w jakichklolwiek tarczowych hamulcach - to nie czasy V-brejków :). Guide RS są słabsze od Guide RE, a te też nie dają rady zblokować koła w normalnych warunkach normalnej przyczepności (ważę 110kg) aby zrobić jakiś trick. Cytuj
tomo63 Napisano 2 Października 2018 Napisano 2 Października 2018 W dniu 09/22/2018 o 04:06, lichak napisał: W szerokości płytki klocków, jeśli rzeczywiście nie wracają jak należy. Np. Aligatory mają idealną u mnie szerokość, a Accenty są za szerokie więc muszę delikatnie takie potraktować pilnikiem. Jednak bardziej bym się spodziewał krzywej tarczy albo złej pozycji zacisku. Uporales sie z problemem? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi