Gość Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 Przykładowy link https://salon-rowerowy.pl/oslony-ramy-korby-lancucha/3575-oslona-protektor-szprych-tyl.html Czy uważacie, że ta plastykowa osłona szprych jest konieczna? Z mojego doświadczenia wynika, że łatwo się brudzi i pęka. Kiedyś były aluminiowe , nawet to wyglądało, teraz nie ma.
Mod Team michuuu Napisano 14 Lipca 2018 Mod Team Napisano 14 Lipca 2018 Jest to jedna z pierwszych części w kupionym rowerze do wyrzucenia.
Gość Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 Nie ma sensu tego trzymać. Przez 4-5 lat jak samemu serwisuję rower łańcuch spadł mi poza największą koronkę tylko raz. Na dodatek na własne życzenie bo regulowałem skrajne położenie wózka i nieco przesadziłem.
zekker Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 A ja w tym konkretnym przypadku zostawiłbym. Patrząc na zdjęcie, to przerzutka raczej nie jest zbyt precyzyjna i taka osłona może się przydać. Swoją drogą, masz więcej zdjęć tego roweru? Wygląda na stary model z ciekawymi rozwiązaniami (jak na obecne czasy).
Gość Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 Teraz, zekker napisał: Swoją drogą, masz więcej zdjęć tego roweru? Wygląda na stary model z ciekawymi rozwiązaniami (jak na obecne czasy).
WaGiant Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 Piękne ! Widziałem podobny patent jako przednią przerzutkę , tylnej takiej nigdy . A do czego jest górna wajcha ? A co z długością łańcucha ? Nie potrzeba jakiegoś napinacza ? Co do pytania , przy takiej przerzutce koniecznie zostaw ten protektor , szczególnie jeśli jest oryginalny .
Gość Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 6 minut temu, WaGiant napisał: Co do pytania , przy takiej przerzutce koniecznie zostaw ten protektor , szczególnie jeśli jest oryginalny . To nie jest mój rower
derwisz Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 Górna wajcha odpina koło, żeby mogło przesunąć się w hakach. Zauważ, że nie ma tam żadnego napinacza łańcucha, zmiana biegu to każdorazowo konieczność przestawienia koła w hakach.
WaGiant Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 Tak też pomyślałem , później . Długość tej wajchy sugeruje że to można było robić w czasie jazdy . ????
derwisz Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 Był w którymś BikeBoardzie artykuł na ten temat, autor twierdził że owszem, koło odpinało się w trakcie jazdy, natomiast też ciężko mi sobie wyobrazić, jak po takim zabiegu wyglądała kwestia równego położenia koła, o takich drobiazgach jak pozycja klocka względem obręczy nie wspomnę.
abdesign Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 9 godzin temu, Thomlodz napisał: To nie jest mój rower No w sumie na zdjęciach są dwa różne rowery, pierwszy i drugi w pełniejszym ujęciu:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.