boborowerzysta Napisano 11 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Witam, Mam problem w swoim rowerze Kellys Spider 50 2015. Po dłuższej przerwie wróciłem do tego roweru i postanowiłem wymienić okładziny. Nie znalazłem w okolicy dokładnie tych samych które mam w rowerze jednak przeszukałem wiele sklepów i Allegro, znalazłem sporo ofert opisanych że są kompatybilne z hamulcami Tektro a niektórych opisach było wręcz Tektro Auriga. Po przyjściu okładzin i wymianie, bez naciskania na klamkę praktycznie nie mam przerwy aby jeszcze wsunąć tam jeszcze tarczę. O ile na oko część ścierna jest podobnej grubości to mam wrażenie, że sam metalowy stelaż jest grubszy? Pomijając czy są już żywiczne czy metaliczne, miałem dostęp do: https://allegro.pl/klocki-hamulcowe-shimano-b01s-tektro-zywiczne-i7317777773.html?snapshot=MjAxOC0wNi0yOFQxNTo0ODo1Ny4wMzVaO2J1eWVyOzg0ODExNDUyNDQyMWU4MDc2ZGQ5ZWIwOTA1ZmNiOWMzMjA4MTg3YmYyMGRlNmM0ZmI2MjMxODhkNjQ1ZTMwYjA%3D oraz https://allegro.pl/okladziny-shimano-e01s-metaliczne-brm575-486-445-i5718430988.html?snapshot=MjAxOC0wNi0yNlQxODo1NTozNy4xODVaO2J1eWVyOzNmYmIwOWE0Yzc1NzYzZjU5ZTM4MWRhYmFhMWY2NGI3MTRhNWU1M2JlYjRhZjI1NzJkYjgyMDk3N2RlODQzZWE%3D Macie jakieś sprawdzone pozycje/sklepy gdzie dobiorę okładziny do tych hamulców? Tarcze jakie mam do założenia to Shimano SM-RT56-S 160 mm więc zdałby się żywiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 11 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Powinny pasować. Do większości hamulców TEKTRO pasują klocki Shimano. Rozpychałeś tłoczki przed montażem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boborowerzysta Napisano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Tak, jutro zrobię zdjęcie na różnicę jak wygląda stary komplet a jak nowy. Ale jakby ktoś w między czasie miał pomysł to byłbym wdzięczny za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi