Skocz do zawartości

[Bębenek] Sram GX i NX

Marcin86Poznan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Zakupiłem nowy rower z napędem NX a w starym mam GX i chciałem przełożyć napęd a kasetę kupić bo już jest styrana. Niestety wyczytałem, że GX jest na bębenku XD a NX nie? To prawda? Nie założę kasety GX po ściągnięciu NX? Musiał bym piastę zmienić?

W sumie jest jeszcze opcja, że koła zabiorę do nowego i mam bębenek XD  :)

Napisano

Kaseta GX jest na bębenku XD, więc musiał byś zmienić całą piastę lub jeśli jest taka możliwość to sam bębenek (na swoim przykładzie mogę podać, że piasty z serii DT Swiss 350 mają możliwość wymiany bębenka).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.