jacool Napisano 11 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Witam, może ktoś z Szanownych forumowiczów będzie w stanie mi pomóc. Zgubiła mi się taka popierdółka z klucza dynamometrycznego (zaznaczone na zdjęciu) i od tej pory klucz przestał działać (nie ma tego charakterystycznego kliknięcia). Może ktoś będzie w stanie wyciągnąć to ze swojego klucza i podesłać mi zdjęcia (nie mam pojęcia jak to wygląda), albo podpowiedzieć gdzie takie coś mogę dostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Nie sądzę żeby to było przyczyną. Z tego co kojarzę jest to jedynie zaślepka ( kawałek gumy) miejsca do regulacji klucza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roballinho Napisano 11 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Dokładnie tak jest, jak pisze skom25. Tam jest gumowa zaślepka, odsłaniając którą, możesz naoliwić mechanizm klucza. Może coś tam wpadło, a może po prostu sprężyna jest już zmęczona i nadaje się do wymiany. Po każdym użyciu klucza powinno się luzować napięcie sprężyny na 0. Wtedy klucz dłużej posłuży. Twój klucz jest już raczej do wymiany, chyba że jesteś w stanie go rozebrać i zaglądnąć do środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacool Napisano 11 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Obaj macie rację. Miałem lekkie opory przed rozkręcaniem klucza, ale zaryzykowałem (i tak gorzej być nie mogło). Rozebrałem, wyczyściłem, nasmarowałem i ... działa. Widocznie tę zaślepkę musiałem zgubić wcześniej i jakiś syf do środka się dostał. Temat do zamknięcia. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Sprawdź tylko czy klucz się nie rozkalibrował. Ja robiłem test w domowych warunkach z podwieszaniem ciężarków, ewentualnie można użyć elektronicznej wagi bagażowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.