skiline11 Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Cześć. Ostatnio podczas hamowania zauważyłem jakby koło lekko odchylało się od pionu. Mocniejsze dokręcenie szybkozamykacza nie zmieniało nic. Wtedy zauważyłem że po zaciśnięciu szybkozamykacza można przy użyciu nie zbyt dużej siły kręcić nakrętką szybkozamykacza (przeciwna strona od wajchy ;-) ) Gwint nakrętki i śruby szybkozamykacza są w dobrym stanie, gwint nie jest zerwany. Po wyjęciu szybkozamykacza z koła nakrętkę można bez problemu wkrecić do końca gwintu. Pomyślałem może że tak może ma być. Nakrętka jest tak jakby 2-częściowa. Plastikowy korpus i w środku metalowa nakrętka. Ale raczej jest to standardowa konstrukcja podobna do tego : Link Spotkał się ktoś z was kiedyś z czymś takim?
adtrip Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Jedyna logiczna opcja to mocno wytarty szybkozamykacz i nie dociąga..
SoloTM Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Raczej tylko plastyk się kręci, oczywiście jeśli przy zaciśniętym szybkozamykaczu nie można poluzować nakrętki kręcąc nią. ( wtedy to plastyk i nie ma czym się przejmować )
SoloTM Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Generalnie można by to wyczuć gdyby gwint wewnątrz nakrętki był zerwany, stawiam na plastyk.
skiline11 Napisano 9 Lipca 2018 Autor Napisano 9 Lipca 2018 Racja. Ten luz chyba może być jednak z amortyzatora. A nakrętki pewnie krecą się z tego powodu o ktorym powiedziałeś SOLOTM . Zbadam sprawę. Dzięki za pomoc :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.