Chleje24na7 Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Czy mógłby ktoś kto jest właścicielem trans alpa lub innego trekkinga krossa powiedzieć ile odcinków pancerza hamulcowego i przerzutkowego jest w tym rowerze i podać mniej więcej długości? Chciałbym zmienić wujkowi, ale sam nie mam jak zmierzyć tego roweru a zainteresowany sam nie ogarnia tego Rozmiar roweru M, ale jak trochę większe długości będą np. od L to nic nie szkodzi. Przytę
Mod Team Pixon Napisano 9 Lipca 2018 Mod Team Napisano 9 Lipca 2018 Idąc do sklepu rowerowego i prosząc o pancerz hamulcowy i przerzutkowy, koledzy mniej więcej orientują się ile schodzi tego na jeden rower. W związku z tym kupisz sobie go z metr i ileś, a resztę dotniesz na miejscu
SoloTM Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Jeśli chcesz sobie ułatwić to 3 m pancerza hamulcowego, 16 metalowych ( nie alu ) końcówek pancerza oraz 4 końcówki linki. I będzie na pewno ok.
MMMAAACCC7 Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 UP.: Pancerz hamulcowy do wszystkiego..? Samemu nie możesz zmierzyć pancerzy?
SoloTM Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Tak, można do wszystkiego, nic złego się nie dzieje, a nawet dla przerzutek lżej, odrobina syfu będzie miała miejsce i przerzutka dłużej lekko działa. ( ma wtedy lżej, mniejsze opory w pancerzu )
MMMAAACCC7 Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Z jednej strony to i owszem, masz rację, ale z drugiej strony, gdy ktoś wymaga precyzji działania, to różnica średnicy wewnętrznej pancerza względem linki, oraz sposób plecenia przewodu (wzdłużny w przerzutkowych, skrętny w hamulcowym) już robi różnicę przy regulacji.
SoloTM Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Do przerzutek 9sp włącznie nie zauważyłem różnicy, wyżej nie próbowałem. ( Sam mam hamulcowy wszędzie i jest precyzja, mam 9 sp ) Natomiast pancerz najlepiej jak jest dość sztywny ( nie taki zupełnie najtańszy - chociaż w sklepach raczej takie najgorsze wiotkie badziewia nie występują, np. pancerz alhonga czarny już jest ok i jest tani )
Biesz766 Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 14 minut temu, MMMAAACCC7 napisał: Samemu nie możesz zmierzyć pancerzy? "Chciałbym zmienić wujkowi, ale sam nie mam jak zmierzyć tego roweru a zainteresowany sam nie ogarnia tego" Ech....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.