tynka Napisano 8 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 Cześć :) Jak z rozmiarówką tych kasków? Zastanawiam się nad kupnem przez internet bo znalazłam super ofertę ale nie wiem czy rozmiar będzie ok. Mój obwód głowy to 55 cm, rozmiar kasku 54-61. Co myślicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegasus Napisano 8 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 Kask będzie pasować, lecz ja uważałbym na super okazje, bo często te okazje to po prostu kaski z Chin. W internecie łatwo można znaleźć podróbki najlepszych kasków szosowych typu Catlike Whisper, KASK Protone czy właśnie POC. Nie mówię oczywiście że wszystkie kaski takie są, ale jeśli cena jest mniejsza niż 50% cent katalogowej to najlepiej poprosić o zdjęcia kasku i poszukać w internecie jakiegoś legit checa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 Ja mam kask Met w identycznej rozmiarówce i powiem Ci jedno... nie kupuj. Jest to tzw rozmiar uniwersalny. Niby na głowie leży dobrze, ale z racji rozpiętości rozmiarów ( normalnie rozmiar zmienia się co 3cm, tutaj masz aż 7cm) kask jest wyjątkowo duży i wygląda na głowie nieco głupio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tynka Napisano 8 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2018 Wielkie dziękuję, najlepiej będzie jak kupię w sklepie kask Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 I najlepiej kup taki, którego producent daje mozliwosc dokupienia wkładek wymiennych w Polsce np chyba Rudy sprzedaje wkładki. ... bo wkładki od czasu do czasu sie rozpadaja, i jak nie mozna dokupic za powiedzmy 100pln to znow musisz kupic kask za 200-300 ? to sie słabo kalkuluje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 MET też: https://velo.pl/met/wkladki-uniwersalne Chociaż te z mojego kasku wyglądają nieco inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 ALe może przypasuje, ... a u mnie, kupiłem ponad rok temu ZEroRh+ ZY super kask, mega wygodny, ale .... wkładki mają 8tys km i wyzionęły ducha. Okazuje sie ze ... moge chyba jeszce kupic w Holandii, za coś koło150pln czyli około połowa ceny kasku. Jak dla mnie słaby interes. Nie wiem czemu tego wcześniej nie sprawdziłem, chyba przez to, że miałem wrażenie iż sa naprawde solidne. O dziwo ten model kasku jest dalej w sprzedazy a wkładek jak na lekarstwo. Teraz nie kupie nic innego niz kask ktory w komplecie ma drugie wkładki lub ew mozna je kupic oddzielnie, im droższy kask tym bardziej warto sprawdzić czy sa zamienniki. EDYTA: bosz ZEroRH+ ZY kosztuje teraz ponad 500pln ... ogłupieli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Rzeczywiście, super oferta. Super ordynarna podróba POC Octal: https://www.olx.pl/oferta/promocja-kask-rowerowy-rozowy-poc-CID767-IDnzGf0.html#6ed6237c0e, Rozmiarówka nie zgadza się z tą producenta, skorupa ma złe proporcje, najtańsze możliwe trójniki od pasków, same paski przymocowane jakimiś plastikami wyglądającymi jak guzy i na koniec "chińskie CE". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegasus Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 @Fenthin właśnie o takich kaskach mówiłem, jak kupowałem kask to oglądałem właśnie Catlike Whisper, w jednym naklejka wyprodukowano bodajże w Hiszpanii, na drugim w Chinach. Napisałem nawet do sprzedającego że jest to podróbka, to nadal upierał się że to oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 9 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 3 minuty temu, Pegasus napisał: to nadal upierał się że to oryginał. No chiński oryginał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tynka Napisano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 A polecicie mi kask, który będzie również zasłaniał potylice? Coś na podobiznę tych z poca? Co myślicie o kaskach UVEX? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Track Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Może przymierz Cratoni C-Flash w rozmiarze S-M (53-56 cm). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Chcesz bardziej rozbudowany kask, a myślałaś o Octalu? To ma być kask na rower górski czy szosowy? Bo to trochę zmienia postać rzeczy. Tak czy inaczej, sporo kasków chroniących potylicę znajdziesz tutaj: https://rowerowy.com/mtb/ubrania-buty-ochrona/kaski/enduro-all-mountain?filter[sort]=2 Choć oczywiście nie wszystkie tam zaprezentowane mają taką konstrukcję. Uvex to dobra marka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tynka Napisano 9 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Chciałam kask typowo górski bo jeżdżę głównie po lasach i stromych górach. Ok, dziękuję poszukam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BezSpiny.pl Napisano 26 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 W dniu 9.07.2018 o 22:18, tynka napisał: A polecicie mi kask, który będzie również zasłaniał potylice? Coś na podobiznę tych z poca? Co myślicie o kaskach UVEX? Ja ostatnio sprawdzałem Uvex Finale. Pozwolę sobie wkleić link do recenzji: http://bezspiny.pl/2018/07/kask-uvex-finale/ Jeśli cena Ci odpowiada, to moim zdaniem bardzo ciekawa propozycja. Jest też wersja Finale Visor dostosowana bardziej do jazdy miejskiej/szosowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.