zong Napisano 7 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 Dzień dobry, Posiadam rower Kross pulso 1. Rocznik 2015 w stanie fabrycznym.https://www.kross.pl/pl/fitness/pulso-1 Chciałbym wymienić obecny tu suport( Shimano BB-UN26 ) oraz mechanizm korbowy( Shimano Altus FC-M131 48/36/26T ) na Shimano Claris FC-R2000. Zalecany suport dla Shimano Claris to Shimano BB-RS500. Jako, że jestem totalnym laikiem i dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerami mam parę pytań. 1. Czy w ogóle jest możliwa taka wymiana? Czy nowe suporty typu Shimano BB-RS500 można zamontować w mufie tego roweru? Czy jestem skazany na kwadratowe suporty? 2. Jaki powinienem wybrać suport do Shimano Claris FC-R2000? Na co zwrócić uwagę? Dziękuje za pomoc i proszę o wyrozumiałość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tatanka Napisano 7 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 (edytowane) Wymiana jest jak najbardziej możliwa.Ale razem z przednią przerzutką. Daj zalecany suport i po problemie. No i jeszcze dosyć często proponowane jest planowanie mufy suportu w celu lepszego spasowania mufy z suportem , co przedłuża jego zywotność, Edytowane 7 Lipca 2018 przez Tatanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi