stu22nt Napisano 7 Lipca 2018 Napisano 7 Lipca 2018 Witam mam hamulec slx 675 i po pierwszym odpowietrzeniu słabo hamował przelałem klocki wypaliłem i jest ok za 2 dni to samo nie ma wycieków. Wcześniej mi się tak nie działo klocki to metaliki. Może ktoś wie jaka jest przyczyna ?
Gość Napisano 7 Lipca 2018 Napisano 7 Lipca 2018 Tarcze czyściłeś? Może są zatłuszczone. Swoją drogą, popraw składnie zdań. 3 razy musiałem czytać żeby zrozumieć o co Ci chodzi...
Gość Napisano 7 Lipca 2018 Napisano 7 Lipca 2018 Co to za klocki? Gdzie jeździsz? Ja miałem podobny problem z klockami Accenta, po dość krótkim czasie "szkliły" się i siła hamowania bardzo mocno spadała. Nie mam pojęcia z czego to wynikało, być może nie nagrzewałem ich i w połączeniu z zimną tarczą zamiast ścierać, szlifowały się.
stu22nt Napisano 7 Lipca 2018 Autor Napisano 7 Lipca 2018 To klocki shimano metaliki modelu nie pamiętam.
artofnois Napisano 9 Lipca 2018 Napisano 9 Lipca 2018 Też to przerabiałem,Accenty,Shimano metaliki,jakieś no name półmetaliki.Tydzień jazdy i lipa-zwalniają,tarcza lekko czarna a zero wycieków.I nastał cud,zakupiłem spieki od Meridy ( BS-MD038) ,tarczę papierem przetarłem i na rower.Po 10 minutach dotarte,po tygodniu tarcza jak lustro, bardzo mocno hamują.
Mod Team durnykot Napisano 9 Lipca 2018 Mod Team Napisano 9 Lipca 2018 W dniu 7.07.2018 o 12:26, stu22nt napisał: Czyściłem nie ma nich nic śliskiego. Czyściłeś czym? Pisz poprawnie po polsku i stosuj interpunkcję, bo inaczej temat wyląduje w koszu.
Mod Team durnykot Napisano 10 Lipca 2018 Mod Team Napisano 10 Lipca 2018 Pewnie takim do tarcz samochodowych....... Kup zatem alkohol izopropylowy i nim wyczyść tarcze. Prawdopodobnie będziesz musiał klocki wymienić mimo wymycia tarcz.
stu22nt Napisano 14 Lipca 2018 Autor Napisano 14 Lipca 2018 Nie benzyną ekstrakcyjna zawsze nią odtłuszczam tarcze i było ok a teraz nagle...
Gość Napisano 14 Lipca 2018 Napisano 14 Lipca 2018 2 godziny temu, stu22nt napisał: Nie benzyną ekstrakcyjna zawsze nią odtłuszczam tarcze i było ok a teraz nagle... Benzyna jest tłusta. Zacznij używać znaków interpunkcyjnych bo tego bełkotu nie da się czytać...
Mod Team sznib Napisano 14 Lipca 2018 Mod Team Napisano 14 Lipca 2018 W dniu 9.07.2018 o 20:46, durnykot napisał: Pisz poprawnie po polsku i stosuj interpunkcję, bo inaczej temat wyląduje w koszu. Żeby nie było że bez ostrzeżenia...
Mod Team sznib Napisano 14 Lipca 2018 Mod Team Napisano 14 Lipca 2018 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.