Skocz do zawartości

[hamulec] po odpowietrzeniu i wypaleniu klocków słabo hamuje

stu22nt

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam hamulec slx 675 i po pierwszym odpowietrzeniu słabo hamował przelałem klocki wypaliłem i jest ok za 2 dni to samo nie ma wycieków.  Wcześniej mi się tak nie działo klocki to metaliki. Może ktoś wie jaka jest przyczyna ?

Napisano

Tarcze czyściłeś? Może są zatłuszczone.

Swoją drogą, popraw składnie zdań. 3 razy musiałem czytać żeby zrozumieć o co Ci chodzi...

Napisano

Co to za klocki? Gdzie jeździsz?

Ja miałem podobny problem z klockami Accenta, po dość krótkim czasie "szkliły" się i siła hamowania bardzo mocno spadała. Nie mam pojęcia z czego to wynikało, być może nie nagrzewałem ich i w połączeniu z zimną tarczą zamiast ścierać, szlifowały się.

Napisano

Też to przerabiałem,Accenty,Shimano metaliki,jakieś no name półmetaliki.Tydzień jazdy i lipa-zwalniają,tarcza lekko czarna a zero wycieków.I nastał cud,zakupiłem spieki od Meridy ( BS-MD038) ,tarczę papierem przetarłem i na rower.Po 10 minutach dotarte,po tygodniu tarcza jak lustro, bardzo mocno hamują.

• Mod Team
Napisano
W dniu 7.07.2018 o 12:26, stu22nt napisał:

Czyściłem nie ma nich nic śliskiego.

Czyściłeś czym?

Pisz poprawnie po polsku i stosuj interpunkcję, bo inaczej temat wyląduje w koszu.

• Mod Team
Napisano

Pewnie takim do tarcz samochodowych.......

Kup zatem alkohol izopropylowy i nim wyczyść tarcze. Prawdopodobnie będziesz musiał klocki wymienić mimo wymycia tarcz.

Napisano
2 godziny temu, stu22nt napisał:

Nie benzyną ekstrakcyjna zawsze nią odtłuszczam tarcze i było ok a teraz nagle...

Benzyna jest tłusta.

Zacznij używać znaków interpunkcyjnych bo tego bełkotu nie da się czytać... 

• Mod Team
Napisano
W dniu 9.07.2018 o 20:46, durnykot napisał:

Pisz poprawnie po polsku i stosuj interpunkcję, bo inaczej temat wyląduje w koszu.

Żeby nie było że bez ostrzeżenia...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...