mam16v Napisano 6 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2018 (edytowane) Witam Jak się zakłada przewód w tym modelu (MT2 nowy model) ? Jest załamany zaraz przy śrubie i potrzeba odciąć 2cm-(w zdecydowanej większości przewód jest na baryłke a tu magura zrobiła na wcisk na śrube) Czy wystarczy wcisnąć na śrubę czy to przewód termokurczliwy? Edytowane 6 Lipca 2018 przez mam16v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2018 Czyli masz przewód plastikowy założony na taki kruciec ?? Generalnie polecał bym ci wywalić ten przewód, bo jest zwyczajnie kiepski. Natomiast skraca sie to, jak każdy przewód hydrauliczny. Obcinasz tam, gdzie trzeba. Tą końcówkę co była, wyrzucasz. Potrzebujesz magurowskiej baryłki, oraz śruby. Z tego co pamiętam Magura zezwala nie ukazywać tym przewodzie końcówki wciskanej w przewód. W razie wątpliwości na YT są filmiki magury jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid828828 Napisano 18 Września 2018 Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Witam, przewod skaraca sie tak samo, jak w wiekszosci hamulcow: obcinasz, wciskasz koncowke i zakrecasz wszystko na barylke. Magura nie stosuje koncowki tylko w przewodach niskiego cisnienia (np. HS). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Września 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Września 2018 2 godziny temu, dawid828828 napisał: obcinasz, wciskasz koncowke i zakrecasz wszystko na barylke. Magura nie stosuje koncowki tylko w przewodach niskiego cisnienia (np. HS). Mam wrażenie ,że Autor mówi o przewodzie przy zacisku, gdzie w MT2 nie ma baryłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mam16v Napisano 18 Września 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Akurat ten model ma na wcisk i klamka i zacisk. Wciśniecie w śrubę klamki się powiodło i trzyma jak należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi