Suchy95 Napisano 5 Lipca 2018 Napisano 5 Lipca 2018 Witam, mam problem z bebenkiem z koła shimano na trzy zapadki i sprezynke. Rozebralem go jakiś czas temu w celu wymiany sprezynki. Wszystko złożone nasmarowane, pojeździ z dwa dni i zaczyna ciężko chodzić, podczas jazdy stawia opór, luzuje się łańcuch i wtedy spada. Trzeba go rozkręcić poluznic śrubę co jest na taki klucz na dwa bolce we wnętrzu bebenka, złożyć i znów z dwa dni chodzi. Ta śruba się sama dokreca podczas jazdy i zaczyna bębenek się słabo kręcic. Ma ktoś pomysły co z tym zrobić?
dorota57 Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 Podkładki włożyłeś, tam są trzy. Czy po dokręceniu miski dość mocno, lekko się kręci i ma delikatny luz.
seraph Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 Musiałeś dać za mało podkładek, bo przy prawidłowej ilości to skręca się go na maksa i zostaje naprawdę minimalny luz i nie ma cudów, żeby się luzowało. Tam nie ma innej kontry i albo dokręcasz do oporu, albo będzie się luzować.
dovectra Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 Albo dałeś gdzieś 1 kulke więcej. Ma być po 25 ,
Suchy95 Napisano 6 Lipca 2018 Autor Napisano 6 Lipca 2018 Wydaje mi się że może coś nie tak zrobiłem z tymi podkladkami
dorota57 Napisano 7 Lipca 2018 Napisano 7 Lipca 2018 7 godzin temu, Suchy95 napisał: Jak dać ta podkładkę? Wykręć miskę z bębenka i włóż te podkładki które tam były. Jest jeszcze alternatywa, udaj się do serwisu rowerowego.
Suchy95 Napisano 10 Sierpnia 2018 Autor Napisano 10 Sierpnia 2018 Podkładki wróciły na swoje miejsce a bębenek nadal się słabo kręci
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.