Skocz do zawartości

[Pomiar mocy] Kompatybilność, ramie vs pedał

przemolinko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam mechanizm korbowy Fulcrum racing torque. Zastanawiam się nad pomiarem mocy. Jak wygląda Kompatybilność montażu lewego ramienia korby np. Stages Ultegry to aktualnego mechanizmu?

Jak wygląda użytkowanie pedałów kontra ramienia. Który element jest bardziej wytrzymały problematyczny dokładny. Bo w łatwości montażu pedałów nic nie przebije i jej mobilności.

Teraz, przemolinko napisał:

Posiadam mechanizm korbowy Fulcrum racing torque

Do tej korby nie zamontujesz pomiaru ultegry. Generalnie wszystkie korby szosowej od shimano z osią ht2 są ze sobą kompatybilne czyli w tym wypadku ultegra pasuje do tiagry/105/dura ace....

Pedały zawsze pokazują wyższe wartości , jeśli dostaną nawet lekkiego luzu pomiar już nie jest dokładny. wytrzymalszy i mniej problemowy jest zdecydowanie pomiar w ramieniu.

11 godzin temu, przemolinko napisał:

Posiadam mechanizm korbowy Fulcrum racing torque. Zastanawiam się nad pomiarem mocy. Jak wygląda Kompatybilność montażu lewego ramienia korby np. Stages Ultegry to aktualnego mechanizmu?

Jak napiszesz do stages, to Ci powiedza, czy da sie coś zrobic z tym Fulcrumem. Odpisuja sprawnie.

Wysłałem zapytanie do polskiej firmy Inpeak, zajmuję się montażem w ramieniu korby klienta.

Aczkolwiek pooglądałem trochę o pedałach i myślę że one są najlepszą dla mnie opcją.Na zimę mam do kupienia trenażer, mogę kupić bez smarta i jakoś sparować czujniki z komputerem?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...