provayder Napisano 5 Lipca 2018 Napisano 5 Lipca 2018 Czołem Moje RapidRoby 29x2,25 powoli dogorywają (szczególnie tylna) i zaczynam myśleć o wymianie. Ponieważ większość mojej jazdy to: asfalt, ubite drogi polne i leśne (czasami z dużą ilością sypkiego piachu) i bardzo rzadko jakieś mocno zarośnięte leśne szlaki pomyślałem o wymianie na SmartSamy o tej samej szerokości lub nawet 2,1. Chyba, że jest jakaś inna alternatywa. Czekam na propozycję. Nie zależy mi jakoś szczególnie na masie, opona może być drutowa do powiedzmy 100PLN za szt.
cervandes Napisano 6 Lipca 2018 Napisano 6 Lipca 2018 Ja po Smart Samach miałem Race Kingi i uważam, że te pierwsze są ciut pancerniejsze, cięższe ale i dzielniejsze w terenie. Z kolei Race Kingi są bardzo przyjemnie mięciutkie i wybierające podłoże, do tego stawiają bardzo małe opory toczenia. Teraz jako kolejne mam Mezcale ale w topowej wersji i uważam je za połączenie oporów toczenia RK i pancerności SS. Niestety, ciężko je kupić tanio, ale okazje się zdarzają. Pod względem jakości wykonania natomiast uważam, że Schwalbe były najgorsze. Miały lekkie bicie, stopka rozwarstwiała mi się na obręczy w obu oponach itd. Ogólnie nie wspominam ich źle ale jednak RK mimo, ze chińskiej produkcji sprawiały o wiele lepsze wrażenie. Reasumując: masz szmal i chcesz się wykosztować: Mezcale Zwijane na przykład. A jak chcesz podejść do tematu rozsądnie to kup RK 2.2 druciaki po 50pln sztuka. To też bardzo fajne opony mimo niskiej ceny.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.