dww3 Napisano 4 Lipca 2018 Napisano 4 Lipca 2018 Witam, jestem nowym posiadaczem roweru O1 KODE : https://7anna.pl/product-pol-11222-Rower-Octane-One-2019-Kode-28.html i zastanawiam się czy jest możliwość aby namalować na ramie tego typu wzorki zaznaczone czerwonym okręgiem : Moja rama jest oczywiście nowiutka i pomalowana stąd mam pytanie jak najlepiej zrobić tego typu wzór. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Lipca 2018 Mod Team Napisano 4 Lipca 2018 A może okleić, czy to nie wchodzi w grę ? Cytuj
dww3 Napisano 4 Lipca 2018 Autor Napisano 4 Lipca 2018 W sumie też by mogło wchodzić w grę tylko nie bardzo się orientuje czy to muszą być jakieś specjalne naklejki? Są jakieś sprawdzone firmy które robią trwałe? Cytuj
MikeSkywalker Napisano 4 Lipca 2018 Napisano 4 Lipca 2018 Naklejek do oklejania np. samochodów/motocykli jest sporo. I też poszedłbym w tę stronę - bez naruszania lakieru uzyskasz takie paski. Ja spotkałem się z dwoma foliami z Aliexpress, także szukałbym czegoś o podobnym zastosowaniu na rodzimym allegro. Cytuj
Biesz766 Napisano 4 Lipca 2018 Napisano 4 Lipca 2018 Napisz do pierwszej lepszej drukarni z Allegro, która drukuje na folii i wycina je. Mają folie w paletach kolorów RAL, ta samochodowa jest specjalna i 2x droższa ale lepsza tylko pod wględem kładzenia na nierówności, natomiast każda z tych folii blaknie po 2-3 latach jeżeli nie ma na niej laminatu. Ewentualnie jak jesteś z dużego miasta to podejdź do większej drukarni wielkoformatowej - bez problemu dadzą Ci paski ze scinek. Opcja lepsza to Agencja Reklamy i zadrukują lub z 3 kolorów zrobią i nałożą. Koszt nie powinien być większy niż 30 zł / m2 folii i 30 zł za naklejenie 1m2. Kolorowa guma w spray-u, na Alledorogo jest - tyle, że to nietrwałe, można po jakimś czasie sciągnąć. Cytuj
kemot1974 Napisano 5 Lipca 2018 Napisano 5 Lipca 2018 poniżej link do firmy, ktora specjalizuje się w naklejkach na rowery https://www.facebook.com/stickersstudiopl/ Cytuj
Biesz766 Napisano 5 Lipca 2018 Napisano 5 Lipca 2018 Wydaje mi się, że do 3 kolorowych pasków nie trzeba specjalistycznej firmy. Zrobi to każda firma, która używa na codzień w wyklejaniu w swojej pracy foli. Cytuj
Biesz766 Napisano 5 Lipca 2018 Napisano 5 Lipca 2018 Metr 2 dobrej folii w cenach od dystrybutora to koszty 5-8 zł ( Oracal, Avery ). Sprzedają z reguły w cenie 25-30 zł ( to dobra, średnia cena, więcej bym nie zapłacił ) z cięciem na wymiar, klejenie 30 zł ... Za paski jak na przykładowym zdjęciu to koszt pewnie z 50-60 zł, z laminatem 80-100 zł. Więcej jak ktoś policzy to po protu zdziera. Aha, licz się z tym, że to folia, zadrapie się, a po 3 latach bez laminatu straci na kolorze ( z laminatem niewiele dłużej, myślę, że do 5 lat wytrzyma ). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi