dww3 Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Witam, jestem nowym posiadaczem roweru O1 KODE : https://7anna.pl/product-pol-11222-Rower-Octane-One-2019-Kode-28.html i zastanawiam się czy jest możliwość aby namalować na ramie tego typu wzorki zaznaczone czerwonym okręgiem : Moja rama jest oczywiście nowiutka i pomalowana stąd mam pytanie jak najlepiej zrobić tego typu wzór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team KrissDeValnor Napisano 4 Lipca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 A może okleić, czy to nie wchodzi w grę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dww3 Napisano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 W sumie też by mogło wchodzić w grę tylko nie bardzo się orientuje czy to muszą być jakieś specjalne naklejki? Są jakieś sprawdzone firmy które robią trwałe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Naklejek do oklejania np. samochodów/motocykli jest sporo. I też poszedłbym w tę stronę - bez naruszania lakieru uzyskasz takie paski. Ja spotkałem się z dwoma foliami z Aliexpress, także szukałbym czegoś o podobnym zastosowaniu na rodzimym allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Napisz do pierwszej lepszej drukarni z Allegro, która drukuje na folii i wycina je. Mają folie w paletach kolorów RAL, ta samochodowa jest specjalna i 2x droższa ale lepsza tylko pod wględem kładzenia na nierówności, natomiast każda z tych folii blaknie po 2-3 latach jeżeli nie ma na niej laminatu. Ewentualnie jak jesteś z dużego miasta to podejdź do większej drukarni wielkoformatowej - bez problemu dadzą Ci paski ze scinek. Opcja lepsza to Agencja Reklamy i zadrukują lub z 3 kolorów zrobią i nałożą. Koszt nie powinien być większy niż 30 zł / m2 folii i 30 zł za naklejenie 1m2. Kolorowa guma w spray-u, na Alledorogo jest - tyle, że to nietrwałe, można po jakimś czasie sciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kemot1974 Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 poniżej link do firmy, ktora specjalizuje się w naklejkach na rowery https://www.facebook.com/stickersstudiopl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Wydaje mi się, że do 3 kolorowych pasków nie trzeba specjalistycznej firmy. Zrobi to każda firma, która używa na codzień w wyklejaniu w swojej pracy foli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 I będzie znacznie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biesz766 Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Metr 2 dobrej folii w cenach od dystrybutora to koszty 5-8 zł ( Oracal, Avery ). Sprzedają z reguły w cenie 25-30 zł ( to dobra, średnia cena, więcej bym nie zapłacił ) z cięciem na wymiar, klejenie 30 zł ... Za paski jak na przykładowym zdjęciu to koszt pewnie z 50-60 zł, z laminatem 80-100 zł. Więcej jak ktoś policzy to po protu zdziera. Aha, licz się z tym, że to folia, zadrapie się, a po 3 latach bez laminatu straci na kolorze ( z laminatem niewiele dłużej, myślę, że do 5 lat wytrzyma ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi