abdesign Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Dzień dobry, Temat ma taki trochę między działowy... Trochę kombinuję jak najmniejszym kosztem poprawić dziecku geometrię roweru i wstępnie wybór padł na ramę accenta no bo tania i przyzwoita - będzie po prostu przekładka. (naciągnęła mnie córka na nową szosę, nie mam więc w tym roku na nowy mtb , zwłaszcza że jeszcze nie ten wzrost, żeby kupować większe koła a nowego 26 na jeden sezon ... bez sensu ) Ale że ma dobry widelec z prostą rurą to potrzebuję kupić łożyska sterowe do peak'a 26 ale pod zwykłą rurę 1,1/8. Będę wdzięczny za polecenie jakiegoś przyzwoitego rozwiązania. W zastępstwie peak'a rozważam mosso-model-2632tb, ona ma prostą główkę, tyle że nie ma zbyt wielu opinii ktoś? coś? na jej temat? pozdrawiam i z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 https://sportown.pl/ogolna-stery-neco-h156-1-5-1-1-8-tapered-ahead,c1,p20753,pl.html Używałem takich w peaku 29. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 No to w przypadku zakupu peak'a (95% że go kupię) problem mam rozwiązany. co do drugiej części - ktoś ma jakieś doświadczenia z tańszymi ramami mosso? ps. Dziękuję Dokumosa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Odnośnie mosso to "jaka rama jest każdy widzi". To chińszczyzna pod własną marką nie schowana pod PL jak peak. Pod względem masy porównywalna z peakiem. Na pewno ma lepszy lakier i jest staranniej zrobiona (składałem klientowi szosę na framesecie mosso i pozytywne wrażenie robiła jak na swoją cenę z Ali). Pod dzieciakiem nie strzeli zapewne ani jedna ani druga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 4 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Ta mosso 2632 kusi, geometria niemal bliźniacza do peak'a a skoro ma być lepiej wykonany... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abdesign Napisano 5 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 mam nadzieję że to się zlepi z poprzednim postem bo edycji brak. Kupiłem mosso (net), ciekawy jestem jak ten chińczyk faktycznie jest zrobiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 5 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2018 Jak dotrze to wrzuć parę fotek dla potomnych. Głównie pokazujące jak wyglądają spawy w okolicy główki, mufy i węzła podsiodłówki, rury górnej i tylnych widełkowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahaja Napisano 9 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2018 Trochę po ptakach bo kupiłeś już ramę: 4ever scandium 26'' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.