mat2224 Napisano 3 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Witam, Mam taki problem, że kiedy pedałuję słyszę dziwne klikanie w okolicach przedniej zębatki. Na początku było to jedno kliknięcie w trakcie jednego pełnego obrotu pedałów, teraz takich kliknięć mam trzy. Niezależnie gdzie przerzucę łańcuch, czy na małą, średnią, czy większą zębatkę, to klikanie występuje. Zamieszczam tutaj amatorski filmik, na którym da się wychwycić moje kliki, oprócz innych przydźwięków otoczenia. Proszę o pomoc i pozdrawiam. https://youtu.be/mCqPTldDcfA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Masz całą litanię to sprawdzenia, bo to może być wszystko: łożyska pedałów, niedokręcone pedały, niedokręcona korba, łożyska suportu, niedokręcony suport, łożyska tylnej piasty (niesie się po ramie), łożyska bębenka kasety lub nawet sztyca lub mocowanie siodła. Wiesz jak się sprawdza i kasuje luz na łożyskach? Co to w ogóle za rower, bo nie wiadomo co tam dokładnie masz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mat2224 Napisano 3 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Kendys Acera 1100. Mam wrażenie, że to coś z łańcuchem, ponieważ problem występuje na każdej zębatce. Najlepsze jest to, że gdy jadę to na początku jest dobrze, a potem powoli uruchamia się klikanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 3 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2018 Próbowałeś słuchać pedałując rekami z uniesionym tylnym kołem? Do góry kołami może nie wyjść, bo łańcuch wisi odwrotnie. Łańcuch jest nasmarowany jak trzeba i luźny na każdym ogniwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nordkapp89 Napisano 22 Sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2018 Witam Sprawdź czy łańcuch nie jest wyciągnięty, jeśli jest kierunkowy to czy jest dobrze założony... może spinka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.