under81 Napisano 1 Lipca 2018 Napisano 1 Lipca 2018 Witam nie znam się na rowerach, mam nadzieje że mi pomożecie. kupiłem używany rower i potrzebuje wymienić korbe, zębatke i łańcuch i nie wiem co wybrać i czy będzie to pasować do siebie. Dodam że nie chce wydawać za wiele pieniędzy, nie potrzebuje sprzętu z górnej półki. Mam nadzieję że mi pomożecie.
Tatanka Napisano 1 Lipca 2018 Napisano 1 Lipca 2018 Policz ilość zębów na poszczególnych blatach korby i kup taką samą. Do tego nowy suport o dedykowanej dla nowej korby długości.Najtańsze Shimano będzie ok. Kasetę / wolnobieg tak samo policz ilość koronek oraz ilość zębów na najmniejszej i największej.Również Shimano.Do tego łańcuch KMC ,model w zależności od ilości biegów.
under81 Napisano 1 Lipca 2018 Autor Napisano 1 Lipca 2018 Jeszcze jedno pytanie, dużo jest pracy z montowaniem tego ?
Tatanka Napisano 1 Lipca 2018 Napisano 1 Lipca 2018 Jak się wie co i jak , to nie.Ale potrzebne są do tego klucze. Ściągacz do ramion korby ,klucz do suportu , klucz do kasety / wolnobiegu , skuwacz do łańcucha.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.