Skocz do zawartości

[dętki] Dętki i spora waga

D1ckSteele

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

nie jeździłem jakieś 2 lata i trochę się przybrało na wadze (105kg) :icon_redface: Próbuję ostatnio wrócić do formy ale mam problem, po jeżdżeniu ucieka mi powietrze z kół, zawsze na drugi dzień po jeżdżeniu mam flaki :(

Zmieniałem 3 razy dętki, za każdym razem "majster" nie może znaleźć dziury w gumie, wychodzi na to że wentyl nie wyrabia. Kazałem mu sprawdzić opaskę, wygląda że jest ok. Rower to zwykła szosówka, obręcze z wysokim profilem. Jeżdżę tylko po asfalcie. Powinienem montować jakieś specjalne opony lub dętki :icon_question:

Napisano

No nie wiem . Gdyby powietrze uchodziło przez słaby wentyl i pod wpływem ciężaru to spadek ciśnienia powinieneś czuć już w czasie jazdy , a flak byłby już po niej . Jeśli odstawiasz rower z powietrzem ( a niby tak wynika z postu ) , a flak jest na drugi dzień to jednak mogą być dziurki . Może w oponach jest coś co dziurawi dętki . Czasem żeby znaleźć małą dziurkę trzeba włożyć dętkę do wody . Jest jeszcze opcja że ktoś Cię nie lubi .... Gdzie trzymasz rower ?

Napisano

Ja bym dokładnie sprawdził opony od środka, czy nie zainstalowały się jakie druciki. Ja tak miałem. Kupiłbym sam dobre dętki, majster może kupuje tanio. Ja mam zaworki presta i pompuje 8bar i nic nie uchodzi. Ostatnia opcja to jak WaGiant pisze, ktoś ciebie nie lubi.

Napisano

@WaGiant Tak, jak odkładam to ciśnienie w oponach jest w porządku, dopiero na drugi dzień jest kapeć. Wkładałem do wody i nic :( Rower trzymam w przedpokoju nikt go nie dziurawi.

@dorota57 Chyba tak zrobię, to że majster pcha najtańsze co mu wpadnie do ręki jest bardziej niż prawdopodobne :D

Spróbuję kupić jakieś droższe gumy i docisnąć zaworki jak słoiki na zimę, zobaczymy.

Dzięki za odp ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...