michal15 Napisano 1 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2018 Witam użytkowników. Mam poważny problem przy wyborze odpowiedniej ramy. Jestem pomiędzy rozmiarem L a XL. Moje wymiary: Wzrost - 187 cm Dł. wew. nogi- 90,5 cm Długość tułowia - 64 Szerokość w barkach - 51 cm Długość ramienia - 65 Przy wzroście 187 kalkulator podaje XL, zaś przy 186 - L. Czym zatem kierować się przy wyborze? Dodam, że rower ma służyć do typowo rekreacyjnej jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panpromek Napisano 4 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2018 Jeśli do typowo rekreacyjnej jazdy to raczej większa rama. Jak z zacięciem sportowym to celuj w L. Do canyona nie ma się gdzie przymierzyć. Ja brałem w ciemno ale trafiłem w punkt Ten ich kalkulator podaje raczej poprawne wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 7 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2018 Mam podobnie t.zn jestem pomiędzy rozmiarami M i L. Mi przypasowała Mka ale mam łatwiej bo na rowerze jeżdżę od 20 lat i wiem czego chcę Podjedź do decathlona i przymierz się do L i XL (o ile bedą na sklepie ) .Z tribanem będziesz miał tak samo-będziesz pomiędzy rozmiarami.Ze swojej strony odradzam większy rower bo będziesz na nim siedział jak na starej ukrainie po dziadku.Ale to tylko moje zdanie.Zresztą zawsze możesz im odesłać rower jeśli nie trafisz z rozmiarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bociek28 Napisano 11 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2018 Ten sam rower to samo pytanko tylko wzrost 175 przekrok 79 i nie wiem czy brac m czy moze s dodam ze przy mtb biore rozmiar 17 lub 43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
severian Napisano 13 Lipca 2018 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2018 Te ich sugestie są całkiem sensowne więc brałbym S . A najlepiej zrób tak jak ja: przymierz się do szosówek dostępnych w okolicznych sklepach ,przeanalizuj ich geometrię i zastanów się ,który najlepiej będzie ci pasował.Mi to zajęło ze trzy miesiące ale wybór był trafiony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.