Skocz do zawartości

[Obręcz 29"] Accent Race

Lisiu79

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Napisano

Koła do XC i "jazdy po bułki" ;-P Teraz mam obręcz Dartmoor Rocket 29",piasty Sram X9 V2 i zastanawiam się ,czy podejdą "stare" szprychy do nowego setu z w/w obręczą Zna ktoś ERD Akccent Race 29" ?

Napisano
W dniu ‎27‎.‎06‎.‎2018 o 00:51, KrissDeValnor napisał:

Co ma nie wytrzymać,

110 kg to nie mało dla obręczy 29cali o wadze 450g przy szerokości wew 23,5 mm... Dla porównania przy podobnej wadze i szerokości Dt swiss dla xm401 określa limit wagowy ridera na 120kg. Więc nie jest to takie oczywiste że dla obręczy Accenta te 110 kg to nie będzie za dużo...

• Mod Team
Napisano

No tak, bo zapewne sam fakt posiadania w nazwie liter DT czyni je mocniejszymi...
Skoro nie ma oficjalnego info, które zresztą też nie jest do końca miarodajne, bo można ważyć znacznie mniej, a obręcz też przy pewnych warunkach i okolicznościach może nie wytrzymać - nawet mając limit "z zapasem", to nie można robić z całą pewnością ( zresztą nigdy nie można ) żadnego z powyższych założeń - ani, że wytrzyma, ani że nie wytrzyma, bo na jakiej podstawie niby można twierdzić, że wytrzyma mniej ? :bye2:;)

Napisano
2 godziny temu, KrissDeValnor napisał:

No tak, bo zapewne sam fakt posiadania w nazwie liter DT czyni je mocniejszymi...

Nie mocniejszymi, tylko analogicznie jeśli DT Swiss dla obręczy o wadze 450g i szerokości 22,5 podaje limit wagowy 120kg, to jaki może być limit dla obręczy innej firmy o tej samej wadze tylko o szerokości 23,5mm?

Napisano

Napisałem bezpośrednio do producenta i dostałem taką odp: " Dla obręczy Race zakładamy limit wagowy 100 kg, jednak przy odpowiednim użytkowaniu, 110 kg nie powinno być problemem."

Temat do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...