Skocz do zawartości

[Licznik] Licznik rowerowy na start do 150 zł

Kyagashi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, i zarówno nowym posiadaczem roweru KTM Life Road. Początek przygody z większą jazdą i chciałbym kupić jakiś licznik w cenie do 150 zł. Czy warto kupić coś z Sigmy, np. SIGMA BASE 1200 WL czy może coś innego, na początek chciałbym coś bezprzewodowego.

Z góry dziękuje za wszystkie porady i odpowiedzi.

• Mod Team

Wystarczy Ci prosty model z podstawowymi funkcjami, czy jednak chciałbyś mieć coś więcej ( np. czujnik kadencji i pomiar tętna w przyszłości ) ?
Z bezprzewodowymi radzę uważać, a jeśli już, to niech to będzie STS, który w przeciwieństwie do ATS jest kodowany cyfrowo i mniej podatny na zewnętrzne zakłócenia sygnału.

Dziękuję za odpowiedź.

Na początku chciałbym coś prostego, podstawowe funkcje: czas, dystans, prędkość, ewentualnie kcal. Coś żeby miało możliwość połączenia z jakąś aplikacją dobrą lub programem. Póki co to będą raczej weekendowe wycieczki, ewentualnie kilkanaście km dziennie przy wolnym.

Cześć, podepnę się pod temat.
Co byście polecili (kiedyś jeździłem dużo więcej, jeszcze dawno dawno temu miałem sigme zolto zielone guziki to bylo z 15 lat temu, ostatnio jakaś prosta sigme ktora zgubilem, gdzies mi sie wykreciła bo była jeszcze na obrotowym uchwycie).
Teraz sie zastanawiam nad 3ma opcjami:

1. najtansza opcja - czyli podstawowe funkcje + podswietlenie bo na tym mi zależy

2. droższa opcja do własnie ok 120-150 pln - musi mieć to podświetlenie i może byłoby coś z termometrem?

3. najdroższa opcja do której mógłbym w przyszlości dokupić kadencje i pulsometr za sensowne pieniądze, ale żebym mógł też z nim biegać (puls) + zrzucane danych na pc (podlaczanie tego do PC) i ewentualnie smartfon (ant+ ?) - obecie nie wykorzystam tych funkcjonalnosci ale kiedys zakladam ze by sie przydalo. I czy w tej opcji nie warto juz by bylo pomyslec o jakims lepszym urzadzeniu. 

Czy opcje 3 da się kupić w takich pieniądzach do 150 pln bez kadencji i pulsometru?

Znam tylko liczniki Sigmy (tyle o ile) ale nie wykluczam innych firm. Przewodowy bym wolał.
Dzięki.

Czym się rożni model Sigmy 16.12 vs 16.12 STS vs 16.12 STS CAD? 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...