Skocz do zawartości

[b'twin dziecięcy 16] pomoc regulacji tylnego hamulca

musta

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem w pilnej potrzebie. Akurat na wakacjach, wzgórza, dziecko i rower nie hamuje. 

To jest b'twin 16 z tylnym hamulcem jakiego na oczy nie widziałem. Jakby bebnowy ale obsługiwany klamka. To nie jest torpedo. 

To ustrojstwo nie blokuje koła do końca tylko spowalnia. Może to ABS? :-) 

Ale serio. To ma jakieś śruby na lince przy hamulcu, chyba 8. Jestem  na wakacjach i nie mam tu warsztatu. 

Macie pomysł co docisnąć żeby przy na max nacisku na klamkę zablokował koło? Modulacja też by się przydała ale nie przsadzajm

Must

Napisano
  W dniu 25.06.2018 o 18:47, musta napisał:

To ma jakieś śruby na lince przy hamulcu, chyba 8

Rozwiń  

I właśnie ta śruba służy do poluzowania i napięcia linki. I tyle możesz zrobić, ale cudów się nie spodziewaj - ten hamulec ma spowalniać a nie blokować koło. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.