Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] co z tym idzie

sebrion

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako że na razie nie mogę pozwolić sobie na kupno nowego roweru chodzi mi po głowie udoskonalenie tego co mam, chodzi mianowicie o krossa hexagona x3 z 2015, chcę wsadzić na tył przerzutkę tylną deore ale z tego co widzę są same 9 biegowe, czyli idzie kaseta do wymiany i łańcuch, moje pytanie jest takie czy to w ogóle wchodzi w grę skoro na obecnym rowerze mam kasetę z 7 biegami ? pytam się ponieważ jestem zielony w tym temacie 

No wiem że tak z lekka nie pasuje ale moja już nie domaga to i tak muszę zmienić a mam za sobą start w maratanie i chce się czegoś lepszego stąd te deore chociaż nie powiem że wolałbym kupić jakiegoś levela ale dopiero za rok sobie pozwolę na takie coś, Czyli mówisz że do tego wszystkiego co wymieniłem musiałbym dokupić jeszcze koło przystosowane do kasety ? 

Skoro masz padniętą przerzutkę to możesz ją wymienić. Pasuje każda 7-8-9 speed. Bardzo lubiana i polecana jest rd-m591 zwana ostatnią prawdziwą deorką. Made in Japan i te sprawy. Chociaż za 3 dni japońskie sprzęty będą przez jakiś czas pasee :D

Gdybyś chciał w przyszłości upgradeować dalej rower, to owszem, musisz zmienić koło albo piastę aby móc założyć kasetę dziewiątkę. Do tego dokupujesz manetkę na 9 biegów i masz 9-rzędowy napęd.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...