herakles Napisano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Szukam czegoś sensownego na ramę do szosy pod tarcze. Znalazłem takie coś: planet x rtd 80, wie ktoś może co to jest? Może jakieś inne typy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
teraw Napisano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 jaki budżet i alu czy karbon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herakles Napisano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Karbon, najważniejsze żeby był hamulec tarczowy i tak do 2kg. Budżet rozsądny. Tamta rama z planet x kosztuje 2100plnów. Wcale nie drogo, ale mało polskojęzycznych opinii o niej, za to angielskie opinie chwalą, więc cenowo dobrze, żeby nie była to wielokrotność tej kwoty. Szukam jakiejś alternatywy, abym mógł coś wybrać i porównać, no i wolałbym kupić to w Polsce od polskiego sprzedawcy. Aż dziw bierze, że w internetach brak sensownych ofert. Rama szosowa, miałaby zastąpić moją obecną ramę szosową alu. Celuję w wymiar Reach 380-390 Stack 540-560. Jakieś przełajówki czy gravele odpadają. Już mam, do lasu super szybkie, ale na szosie wolne są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chociemir Napisano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Rama z Planet X nie ma sztywnych osi, więc jak na aktualne standardy jest -oględnie się wyrażając- mocno zabytkowa. Np. na Bike - Discount są ramy Cube'a w znośnych cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herakles Napisano 23 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2018 Fajne te cuby, trochę droższe, ale podobny rząd wielkości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.