XoXoXoRider Napisano 23 Czerwca 2018 Napisano 23 Czerwca 2018 Witajcie, mam takie pytanie. Zabytkowe koło szosowe tylne, jak w temacie, wydaje metaliczny szum kiedy uniosę ramę i zakręcę pedałami. Coś takiego jest pokazane tutaj w [1:42] : https://youtu.be/Lh-8PlPIP0I?t=102 Jeżdżę na tych kołach jakieś 300km i trochę zaliczyły bardzo konkretnych dziur, torów, krawężników, bunny jumpów i innych przyjemności. Także do rzeczy - czy coś się dzieje z tym i mi się urwie koło przy 50km/h i się zabiję, czy tak ma być po prostu i tyle? Nie wiem, czy tak było od początku : ( Z góry dzięki za odpowiedzi! : )
XoXoXoRider Napisano 23 Czerwca 2018 Autor Napisano 23 Czerwca 2018 Ok, można zamknąć. Zacząłem się zastanawiać nad jakimiś bardziej współczesnymi kołami i znalazłem to: inne koło, inna epoka, dźwięk taki sam.
phoe Napisano 23 Czerwca 2018 Napisano 23 Czerwca 2018 Piasta Shimano jest na kulkach i wymaga serwisu powiedzmy raz w roku, jak jest sucho to szumi.
XoXoXoRider Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Napisano 24 Czerwca 2018 Poprosimy zatem o serwis piast w pobliskim serwisie. Może podołają
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.