Miller348 Napisano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z moim elixirem. Do odpowietrzenia odkręcam śrubkę przy klamce i wciskam do niej DOT4, lecz wycieka on stroną dźwigni. Co jest do wymiany ? ile taka usługa będzie kosztować ? Dodam że śruba od regulacji oddalenia klamki jest obrobiona,zapieczona, nie wykręci się, lepiej kupić nowy hamulec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seraph Napisano 20 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 A jak hamujesz to nic nie cieknie? Wciskasz płyn do klamki? Powietrze którędy ucieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miller348 Napisano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Płyn ucieka przy przewodzie, niedawno odpowietrzyłem na brzytwę, pojechałem na bikepark, kilka zjazdów i już klamka miększa, płyn wciskam gdzie strzałka na zdjęciu, a ucieka stroną gdzie zaznaczone na czerwono, wydaje mi się że to uszczelka sie podwinęła lub pękła. Odpowietrzając płyn wyciągałem przy zacisku i go wtłaczałem, wciskając na siłę płyn, było słychać jakieś powietrze/płyn przy klamce które/który ucieka, ale po odpowietrzeniu trzymał chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi