Skocz do zawartości

[rower] opony do roweru 26x1,95

AgKaSan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień Dobry,

jako zupełny laik w kwestii rowerowej chciałam bardzo prosić o pomoc w doborze opon do roweru.

Wcześniej próbowałam takową poradę uzyskać w internetowym sklepie z rowerowymi akcesoriami, ale albo ja piszę niejasno albo pan sprzedawca- jako specjalista- używając fachowej terminologii skutecznie mnie odstraszył.

Wiem, że większość tutaj piszących to rowerowi profesjonaliści i dla nich moja prośba wyda się banalna ale ja muszę kupić te opony a za nic w świecie nie wiem na co mam zwracać uwagę. Nie rozpisując się podam dane które spisałam z opony:

26 x 1,95,   51-559,   V 103

tyle w kwestii danych.

Jeżdżę relaksacyjnie, bez szaleństw, przeważnie po asfalcie.

Chciałabym kupić opony w miarę dobre ( takie które po pierwszym hamowaniu się nie zetrą) ale i niekoniecznie drogie ( bo żaden ze mnie wyczynowiec)

Liczę na zrozumienie i pomoc,

Napisano

Chyba za dużą ideologię dorobiłeś do wyboru opon. Jak chcesz tanio to Kenda Khan, ale z uwagą, że wolą jak jest sucho. Jak możesz wydać więcej to Schwalbe Marathon lub  Maxxis Wormdrive.

Oczywiście nie musisz montować rozmiaru 26x1,95. Mogą być lekko węższe np 26x1,75 lub szersze nawet 26x2,1.

Jak jeździsz relaksacyjnie to możesz w ogóle różnicy między oponami nie odczuć tym bardziej, że te tanie zwykle się ścierają wolniej, bo są z twardej gumy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...