Moderator. Napisano 18 Czerwca 2018 Napisano 18 Czerwca 2018 Hej, przymierzam się do zakupu Krossa Level 1.0, aczkolwiek mam dylemat jaki rozmiar ramy wybrać na kołach 29, S czy może M. Aktualnie mam Specialized Rockhopper Comp 2015 w rozmiarze L/19, niedokładny zakup i jest dość nieporęczny jak dla mnie - mój wzrost to 176cm waga 67kg, głównie jeżdżę asfaltem lub przydrożnymi drogami piaskowymi, zastanawiałem się też na 27,5, aczkolwiek nie wiem co wybrać.
Mod Team KrissDeValnor Napisano 18 Czerwca 2018 Mod Team Napisano 18 Czerwca 2018 W przypadku modelu Level 1.0 będzie to rozmiar S na dużym kole lub M na średnim kole - oba według mnie to maksimum. Trzeba zwrócić uwagę na górną rurę, której prowadzenie i załamanie przy podsiodłówce powoduje na pewno stosunkowo wysoki przekrok ( przez to gięcie koniec komina jest na wysokości górnej rury i to w miejscu, w którym dopiero zaczyna się ona wznosić ). W związku z tym, dla niektórych osób o podobnym wzroście, ale np. krótkich nogach w/w rozmiary mogą się nawet okazać nieco za wysokie, a w każdym razie nie można tego wykluczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.