struffle Napisano 16 Czerwca 2018 Napisano 16 Czerwca 2018 Nie mam pojęcia jak nazywa się sztyca, do której wkłada się drugą sztyce W każdym razie sztyca? przedstawiona na zdjęciu jest grubsza dzięki czemu pasuje do mojej ramy do sztycy?, która głównie widać na zdjęciu wkłada się sztycę prawidłową (jest węższa) ta sztyca, która jest w środku jest zniszczona i chciałbym wsadzić inną - z innego roweru problem polega na tym, że nie mogę wyjąć sztycy z tego urządzenia - wcale nie rusza cokolwiek nie zrobie jakieś rady?
teraw Napisano 16 Czerwca 2018 Napisano 16 Czerwca 2018 Wyrzuć tą prowizorkę do śmietnika i załóż jedną, normalną sztycę o odpowiedniej średnicy, nic innego się tu nie poradzi.
phoe Napisano 17 Czerwca 2018 Napisano 17 Czerwca 2018 ... a to nie jest czasem pseudo amortyzowana sztyca, która po prostu się zapadłą i przegniła, stąd nie działa? Chyba że to faktycznie jakiś teleskopowy wynalazek, wkręcasz w imadło i spróbuj obrócić jakąś żabką, wcześniej możesz tam psiknąć WD-40 itp. ... a żeby nie uszkodzić jej w imadle, to 2 deseczki nawiercasz tak, żeby był w nich otwór średnicy sztycy i przez te deseczki łapiesz imadłem. Tylko to musisz mieć duże i porządne imadło, tak samo żabkę.
Sobek82 Napisano 17 Czerwca 2018 Napisano 17 Czerwca 2018 Sztyca kosztuje 30 zika z dostawą więc tu o funduszach nie ma co rozmyślać, poszukać trochę złomu w okolicy i będzie na sztycę Pozdrower
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.