Skocz do zawartości

[2000] Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To mój pierwszy post na tym forum, zatem witam wszystkich.

Chcę kupić rower crossowy w cenie do 2000 zł. Rower musi być nowy - wymóg do ubezpieczenia roweru od kradzieży (będzie garażowany w piwnicy w bloku, co prawda jeszcze nie miałem włamania, ale strzeżonego...). Hamulce oczywiście tarczowe (nie muszą być z górnej półki - ważne, żeby rama miała mocowania na przyszłość). Chciałbym też, aby linki były prowadzone w ramie, do tego przednia przerzutka nie może mieć górnego ciągu, ze względu na konieczność montażu fotelika. Klasa osprzętu nie ma większego znaczenia - i tak zamierzam stopniowo, w miarę zużywania, wymieniać wszystko na Deore.

Standardowo mam dylemat z doborem wielkości ramy (19 czy 21 cali) - mam 178 cm wzrostu, długość nogi od wewnątrz to 82 cm. Ważę słuszne 100 kg i chcę wozić w foteliku córkę, czyli te 20 kg do obciążenia trzeba doliczyć. Trasy to 70% miasto (ścieżki rowerowe + asfalt), 30% ubite leśne i polne drogi.

Moim obecnym faworytem jest Northtec Caledon DB AC 2018, między innymi ze względu na spory udźwig - według Northteca jest to 125 kg (bez masy roweru), ale chętnie rozważę inne propozycje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...