ZeeWolf Napisano 15 Czerwca 2018 Napisano 15 Czerwca 2018 To mój pierwszy post na tym forum, zatem witam wszystkich. Chcę kupić rower crossowy w cenie do 2000 zł. Rower musi być nowy - wymóg do ubezpieczenia roweru od kradzieży (będzie garażowany w piwnicy w bloku, co prawda jeszcze nie miałem włamania, ale strzeżonego...). Hamulce oczywiście tarczowe (nie muszą być z górnej półki - ważne, żeby rama miała mocowania na przyszłość). Chciałbym też, aby linki były prowadzone w ramie, do tego przednia przerzutka nie może mieć górnego ciągu, ze względu na konieczność montażu fotelika. Klasa osprzętu nie ma większego znaczenia - i tak zamierzam stopniowo, w miarę zużywania, wymieniać wszystko na Deore. Standardowo mam dylemat z doborem wielkości ramy (19 czy 21 cali) - mam 178 cm wzrostu, długość nogi od wewnątrz to 82 cm. Ważę słuszne 100 kg i chcę wozić w foteliku córkę, czyli te 20 kg do obciążenia trzeba doliczyć. Trasy to 70% miasto (ścieżki rowerowe + asfalt), 30% ubite leśne i polne drogi. Moim obecnym faworytem jest Northtec Caledon DB AC 2018, między innymi ze względu na spory udźwig - według Northteca jest to 125 kg (bez masy roweru), ale chętnie rozważę inne propozycje.
ZeeWolf Napisano 21 Czerwca 2018 Autor Napisano 21 Czerwca 2018 Nie doczekałem się porad, więc wybór padł na Northtec Caledon DB AC 2018. Krótka prezentacja tego modelu tutaj.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.