spavn Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Dobra nie wiem jak to zrobic zeby zapytac w temacie bo nie widze mozliwosc jesli ktos czyta niech poprawi teraz moj problem Amortyzator mam przedni Rock Shox Reba RL 2018 27.5+/29" 150 mm i problem polega na tym ze nie potrafie przykrecic zacisku zacisk to avid guide tarcza 200 mm i moje pytanie brzmi jaki adapter do tego mam kupic bylbym wdzieczny za odpowiedzi i prosze o pomoc moderatora zeby to wklejc w temat bo cos za szybko wpisywalem ... za co oczywiscie przepraszam z gory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Adapter pm-pm 203mm najlepiej producenta zacisku1 aczkolwiek rekomendowane max dla reby to chyba 180. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Chyba jednak 203mm. https://rower.com.pl/rock-shox-reba-rl-solo-air-boost-27-5-cala-150-mm-969540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spavn Napisano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Dzieksy za szybka odpowiedz ale czy moglby ktos cos podeslac takiego co by mi pasowalo bo juz zakupilem na 180 mm i nie pasuje nie chce tracic keszu bo troche takie y kosztuja Shotgun tylko ze u mnie na dole jak przykrecasz na sruby to dole jest mniejsza lapka na srube a u gory wieksza bo gdyby tobie byly takie same to nie bylo by problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droplet Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Mnie ciekawi na jakiej podstawie wiadomo, że adapter ma być w standardzie PM a nie IS? Poza tym standard zacisku hamulca chyba też ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Bo w 2018 RS nie robi amortyzatorów z montażem IS oraz hamulce z montażem innym niż PM nawet trzymane w pudełku w szafie byłyby już zmurszałe (lub też nikt nie będzie pakował do nówki reby hamulców z ubiegłej dekady). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spavn Napisano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 I to wszystko co macie do dodania na najwiekszym forum w Polsce to jestescie niezle obeznani w tematach rowerowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dokumosa Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Oczekujess, że ktoś podeśle Ci link do adaptera pm-pm front 203mm avida i to jeszcze w najlepszej cenie? Na adaptera zwykłe masz strzałę pokazującą górę. To, że jedna noga dłuższa to standard i jeśli to adapter na przestrzal to musisz mieć różne dł śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
droplet Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Potrzebny jest raczej adapter 180->200mm, poza tym wszystko się zgadza. Avid uwielbia dostarczać własne tarcze w dowolnych rozmiarach. Mam jeszcze tarcze Avida w rozmiarze 185mm :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spavn Napisano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Do Dokumosa czlowieku ja sie na tym zupelnie nie znam nie iczekuje linku do adapteru tylko zdjecia zebym sobie mogl kupic taki jaki bedzie mi pasowal a ze ludzie zamiast mi pomoc pisali sobie miedzy soba w temacie to juz nie moja wina wyluzuj z ty pluciem na przyszlosc myslisz ze bym sie pytal jak bym sie na tym znal pirrwszy raz zmieniam amor a o cene mi nie chodzi bo na sam rower wydalem okolo 30 tys tagze daj spokoj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Z pluciem? Skoro sie nie znasz, to moze ciut wiece pokory? Jakies znaki interpunkcyjne znasz? Bo teraz kto to czyta, to tak interpretuje.... A skoro to nie sarkazm, czyli za rower dales 30 tysi jak zrozumialem - wiesz ta interpunkcja..., to jaki problem dobry czlowieku isc do serwisu, aby Ci to zrobili? Miales powyzej odpowiedz, wystarczylo poszukac. Zanegowales ja, wiec ja osobiscie nie wiem jaki masz wynalazek, skoro ramoina adapteru Ci nie pasuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 18 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Do Autora. Po pierwsze- piszemy poprawnie po polsku. Po drugie- piszemy poprawnie po polsku. Po trzecie- piszemy poprawnie po polsku Po czwarte- trochę kultury. Skoro nie jesteś zadowolony z Forum to ŻEGNAM OZIĘBLE. Ze względu na fatalną pisownię włączam moderację wypowiedzi. 6 minut temu, spavn napisał: bo na sam rower wydalem okolo 30 tys tagze daj spokoj ... Groszy? Hryvien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi