TENtamten Napisano 15 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Siema dali byście mi kilka porad co do serwisu amora z tytułu? 1. Gdzie można w PL kupić uszczelki do tego amora? czy uszczelki innych producentów tez pasują? 2. jaki olej lać do tłumika a jaki na dół 3. olej w tłumiku lać do pełna czy ile? Z góry dziękuję za odpowiedzi. Jest to mój pierwszy lepszy sprzęt i nie chciał bym go zepsuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 1- od pewnego czasu dystrybutorem jest Spiders Suspension- zapytaj https://spidersuspensions.com/pl/home/ 2- do tłumika i na dół Torco MediumRSF 3- w Sweepie 70 ml Wymiana oleju w tłumiku RL2 jest w sumie prosta,ale wskazane pewne tricki. Do zdjęcia dołu wskazany specjalny klucz. Generalnie bardzo fajny amorek z małymi brakami w sztywności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 jakie lepkości ma ten olej? jest jakiś zamiennik dostępny w pl bo szukałem tego co podałeś i nie ma nigdzie. W domu mam motorexa 7,5w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 15 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 Torco ma 47,4 Cst@40, Motorex - 35,9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 15 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2018 (edytowane) właśnie znalazłem tabele porównawczą i jest tam napisane że motorex ma tak jak mówisz 35,9 a torco 31.82 http://emtb.pl/forumo/showthread.php?tid=7472 Edytowane 15 Czerwca 2018 przez TENtamten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Mój błąd zatem- popatrzyłem na inny olej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 więc będzie pasował? i jeszcze zapomniałem zapytać co ile w takich amortyzatorach zmienia się uszczelki i jak objawia sie zużycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 Ile ten amorek przejechał? 2 godziny temu, TENtamten napisał: co ile w takich amortyzatorach zmienia się uszczelki Na stronie X-fusion są informacje o interwałach serwisowych. 2 godziny temu, TENtamten napisał: jak objawia sie zużycie Na przykład nadmierną ilością oleju na goleniach górnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 16 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2018 (edytowane) amorek ma pół roku ale jestem 2 właścicielem Edytowane 16 Czerwca 2018 przez TENtamten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Teoretycznie olej w tłumiku i uszczelki kurzowe powinno się wymieniać co roku lub co 100h.Na dole olej wymieniasz co 25 h. Te uszczelki mocno poprawiają pracę https://www.bike24.com/p2136795.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 ok to już prawie wszystko wiem. To mogę jednak wykorzystać tego motorexa? do komory powietrznej też się leje? jeśli tak to ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Motorex m wprawdzie nieco wyższą lepkość,ale nie powinno być żadnych problemów , być może trzeba będzie dać mniejsze tłumienie powrotu. Do komory wlewasz ok 10 ml,ale możesz dać więcej lub mniej w zależności od wykorzystywania skoku ( więcej, jeśli zbyt łatwo wykorzystujesz skok, mniej- jeśli nie wykorzystujesz skoku na dużym łomocie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 ok dziena za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 17 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2018 Kurde nie ma jakieś tańszych uszczelek? za te uszczelki z wysyłką będę musiał ok 200 zł zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Ja do Slanta kupiłem uszczelki FOXa, za jedyne 100 z przesyłką. Szukaj na giełdach i Allegro a na pewno coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 (edytowane) czyli uszczelki innych producentów np. fox też pasują? Nie ma nigdzie powiedziane że do amorów x fusion muszą być x fusion a do foxa foxy? Edytowane 18 Czerwca 2018 przez TENtamten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemokolarz Napisano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 Na forum emtb.pl ludzie pisali, że do X-Fusion pasują uszczelki od Foxów. Kupiłem i bez problemu założyłem, jeśli Twoje uszczelki nie są sparciałe lub w inny sposób uszkodzone i nie puszczają oleju to nie masz co się spieszyć. Na spokojnie poszukasz i kupisz za rozsądną cenę. Inni pewnie nie będą się za mną zgadzać, ale uszczelki po 200PLN to za dużo. Może i one są mega dobre, co nie zmienia faktu, że są za drogie. Poszukaj to coś znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 18 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2018 (edytowane) a jeszcze takie małe pytanie w skf do x fusiona (https://www.bike24.com/p2136795.html) są 4 takie małe uszczelki a w skf do foxa tylko 3 (http://allegro.pl/zestaw-uszczelek-fox-34mm-skf-803-00-945-oryginal-i6657808052.html#imglayer) czy to będzie se sobą aby na pewno współgrało?I gdzie montuje się te małe uszczelki bo na filmie x fusiona nie widziałem aby koleś wymieniał te małe Edytowane 18 Czerwca 2018 przez TENtamten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Szybkie pytanie! Właśnie po raz pierwszy chciałem wymienić olej w amorze i rozkręcając go zauważyłem że od strony tłumika czegoś brakuje (chyba). Jest tam gwint ale nie ma tam nic wkręcone, tak jak na zdjęciach. Na dodatek gdy wcisnę tłumik to spod uszczelki wycieka olej czy to normalne że olej z tłumika ucieka do dolnych goleni? Odpowiedzcie czy to normalne, a może ktoś wyh***ł mnie na amortyzator. Nie znam się na tym bo zawsze miałem jakieś sprężynowe amory suntura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 19 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 5 godzin temu, TENtamten napisał: Jest tam gwint ale nie ma tam nic wkręcone, tak jak na zdjęciach Wersje RL2 tak mają. Prawdopodobnie X-fusion produkuje obie takie same golenie ( średnica, zakończenia gwintowe - lewa goleń jest taka sama jak prawa ) 5 godzin temu, TENtamten napisał: Na dodatek gdy wcisnę tłumik to spod uszczelki wycieka olej czy to normalne że olej z tłumika ucieka do dolnych goleni? Nie powinno tak być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TENtamten Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 da się tą uszczelkę jakoś wymienić? jest ona dołączona do zestawu wszczelek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 19 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2018 Nie wiem...ale mocno wątpliwe. Nie widziałem nigdzie instrukcji serwisowej do tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati12358 Napisano 11 Października 2019 Udostępnij Napisano 11 Października 2019 Ile oleju leje sie do dolnyxh lag? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi