Skocz do zawartości

[Manetka] shimano deore m6000 -problem

xninja

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam kupiłem napęd 2x10 shimano deore,  natomiast na przedniej manetce można wbić aż 3 biegi,  wie ktoś jak można to przestawić? ,  poprzednia wersja miała małą dźwigienkę a ta nie ma.  

Pozdrawia

Napisano

Ja mam manetki XT i też na sucho są 3 biegi. Jeśli masz odpowiednią przednią przerzutkę (tj. 2x), nie powinieneś się nad tym zastanawiać, tylko złożyć wszystko do kupy i cieszyć się działaniem nowego napędu. Uwierz, że manetka sama się "przestawi". ;)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Witam. Podepne się pod stary temat bo problem ten sam. Kupiłem przednią przerzutkę deore xt m786 2 rz. Posiadam manetkę deore m6000 2/3 rz. Przerobioną korbą m590 na dwa blaty i mam następujący problem : jezjeżeli na małej tarczy naciągnę linkę żeby nie była luźna to nie mogę wrzucić wyższego biegu manetka nie da się już bardziej wychylić  ogranicza ją wychył  przerzutki, A jeżeli ustawię tak linkę że mogę w komfortowy sposób wrzucić wyższy bieg to przy małej tarczy linka jest bardzo luźna tak że prawie dotyka koła. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...