xninja Napisano 13 Czerwca 2018 Napisano 13 Czerwca 2018 Witam kupiłem napęd 2x10 shimano deore, natomiast na przedniej manetce można wbić aż 3 biegi, wie ktoś jak można to przestawić? , poprzednia wersja miała małą dźwigienkę a ta nie ma. Pozdrawia
Tatanka Napisano 13 Czerwca 2018 Napisano 13 Czerwca 2018 Skoro nie ma przełącznika,to zapewne wystarczy regulacja wychyłu przerzutki.
TheJW Napisano 13 Czerwca 2018 Napisano 13 Czerwca 2018 Ja mam manetki XT i też na sucho są 3 biegi. Jeśli masz odpowiednią przednią przerzutkę (tj. 2x), nie powinieneś się nad tym zastanawiać, tylko złożyć wszystko do kupy i cieszyć się działaniem nowego napędu. Uwierz, że manetka sama się "przestawi".
lary84 Napisano 20 Września 2018 Napisano 20 Września 2018 Witam. Podepne się pod stary temat bo problem ten sam. Kupiłem przednią przerzutkę deore xt m786 2 rz. Posiadam manetkę deore m6000 2/3 rz. Przerobioną korbą m590 na dwa blaty i mam następujący problem : jezjeżeli na małej tarczy naciągnę linkę żeby nie była luźna to nie mogę wrzucić wyższego biegu manetka nie da się już bardziej wychylić ogranicza ją wychył przerzutki, A jeżeli ustawię tak linkę że mogę w komfortowy sposób wrzucić wyższy bieg to przy małej tarczy linka jest bardzo luźna tak że prawie dotyka koła. Ma ktoś jakiś pomysł jak temu zaradzić?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.