Rejchu Napisano 13 Czerwca 2018 Napisano 13 Czerwca 2018 Witam pewnie juz byl nie jeden taki temat ale sprobuje. Ostatnio robilem przeglad i naprawialem kilka rzeczy w mojej Meridzie Striker Crossway Hybrid. A to wymienilem korbe, wyregulowalem przerzutki, wymienilem lancuch. I zaczely sie problemy, czesto po mocniejszym nacisnieciu na pedal przeskakuje lancuch. Nie przeskakuje z miedzy przerzutkami ale jakby omyka i pedal leci troche do przodu wtedy. Czy musze jeszcze wymienic kasete/wolnobieg ? przeskakuje jakby na wszystkich, na nizszych i wyzszych przerzutkach. Czy musze wymienic przod i tyl czy moze zaczac najpeirw od tylu zeby ewetualnie nie wymieniac czegos czego nie musze i nie pakowac sie w koszty. dzieki
Gość Napisano 13 Czerwca 2018 Napisano 13 Czerwca 2018 Teraz, Rejchu napisał: na nizszych i wyzszych przerzutkach Przerzutka jest jedna z tyłu. Teraz, Rejchu napisał: A to wymienilem korbe Teraz, Rejchu napisał: Czy musze wymienic przod i tyl czy moze zaczac najpeirw od tylu zeby ewetualnie nie wymieniac czegos czego nie musze i nie pakowac sie w koszty. No to wymieniałeś korbę czy nie? Wymień kasetę, blaty z przodu wytrzymują dużo dłużej. Aha, temat za sekundę poleci do śmietnika bo brakuje nawiasów.
Tatanka Napisano 13 Czerwca 2018 Napisano 13 Czerwca 2018 Wrzuć fotki kasety i korby do tematu z ocenianiem stanu napędu.
Rejchu Napisano 13 Czerwca 2018 Autor Napisano 13 Czerwca 2018 nie wiem o co chodzi z tymi nawiasami. jestem nowy tutaj i widocznie nie przeczytalem "regulaminu". Korbe wymienilem. Dzieki, fotki wrzuce. Czytalem gdzies ze jak naped juz ma swoje lata i wymienia sie lancuch to nalezy tez wymienic kasete bo lancuch moze sie "nie przyjac".
Tatanka Napisano 13 Czerwca 2018 Napisano 13 Czerwca 2018 Kasetę wymienia się gdy jest potrzeba.Nie każda wymiana łańcucha pociąga za sobą wymianę kasety.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.