ginqrwo Napisano 13 Czerwca 2018 Napisano 13 Czerwca 2018 cześć, z uwagi na to, że nie znalazłem na rynku niczego co dokładnie odpowiada moim oczekiwaniom, zaczynam składać mój rower (commuter/adventure/rower wyprawowy) i myślę o napędzie 1x11 + tarczówki (najlepiej hydrauliczne, w zależności od budżetu).mam korbę SRAM Force 22 53/39, do której najprawdopodobniej będę musiał dokupić szeroką zębatkę. pozostałe podzespoły chcę kupić osobno na grupach/Allegro (mam tu na myśli tylną przerzutkę, kasetę, łańcuch, klamkomanetki i hamulce). patrząc po allegro i grupach sprzedażowych, kupno osobnych podzespołów wyniesie mnie ~2100 złotych (gdzie koszt samych klamkomanetek to około 1000 złotych).celuję w:- 11 rzędowa kaseta szosowa Sram PG-1170 - łańcuch SRAM PC-1130 11-rz. + Spinka 120 ogniw - przerzutka tylna SRAM Force 22 11-sp krótki wózek- hamulce TRP SPYRE C i tarcze Shimano Deore SLX SM-RT66 160mm- klamkomanetki Sram Force CX1 Cycloross przełajowe 1 x 11swoją drogą, czy przy zakupie tych podzespołów, powinienem szczególnie zwrócić na coś uwagę? z tego co czytałem (a więc jak najbardziej mogę być w błędzie), powyższy zestaw powinien ze sobą dobrze współpracować. szczerze, to nie mam pojęcia jak zapatrywać się na kwestię linii łańcucha i jego długości?z tego co rozumiem, dla grupy Force 22 gdzie chcę mieć napęd 1x11 muszę mieć klamkomanetki SRAM, które w ogóle obsługują kasetę z 11 tarczami, czyli albo Force albo Red z nowszych generacji. do tego dochodzi kompatybilność z hamulcami.macie jakiś pomysł, jak trochę oszczędzić na tych klamkomanetkach? próbować kupić osobno lewą i prawą taką samą? próbować kupić zestaw od razu z hamulcami? kupić same klamkomanetki? kupić tylko jedną klamkomanetkę, a drugą tylko klamkę hamulcową?będę wdzięczny za pomoc, pozdrówki!foto dla atencji, na tej ramie składam swój rower.
Mod Team sznib Napisano 13 Czerwca 2018 Mod Team Napisano 13 Czerwca 2018 Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.