Skocz do zawartości

[kaseta] jaka alternatywna kaseta na pająku?

Habibek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej, szukam alternatywy dla kasety, którą muszę wymienić (obecnie Tiagra 11-32 10s). Czy istnieje alternatywa na 10 rzędów na pająku o takiej rozpiętości? Pytam, bo wymieniłem koła a nowe piasty mają aluminiowe bębenki, szkoda mi ich zwyczajnie.

Pozdry.

Napisano

Kasety typu 
-XTR
-XT
-SLX
-Dura ace
-Ultegra

Obydwie dostępne w wersji 11-32

Poza tym możesz być gotowy na wymianę łańcucha razem z kasetą, chyba że rower bardzo mało używany, to może i by się przyjęło

Napisano

Wymiana łańcucha też oczywiście brana jest pod uwagę, chciałem się upewnić, że kasety do MTB i do szosy są kompatybilne jeśli idzie o odległość pomiędzy koronkami (jeśli obie są 10-rzędowe). 

Napisano

Akurat  przy 10s są kompatybilne, tyle że chociażby taka XT cs-hg771 też się wrzyna, Bo jest przecież rozbieralna a nie na jednym pająku, Masz pająk 3, pająk 3 a najmniejsze stalowe 4 koronki są luzem. Ja przykręcam mocniej niż zalecane 40Nm  i ślady są wówczas minimalne.

W dniu 13.06.2018 o 07:23, MMMAAACCC7 napisał:

Obydwie dostępne w wersji 11-32

Rozwiń  

Która to stricte szosowa kaseta Dura ace czy ultegra jest dostępna na 10s w wersji 11-32?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.