Skocz do zawartości

[Koło Kolarzówka tylne] Pomoc w doborze koła

duszek91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Kupiłem 2dni temu swój pierwszy rower kolarzowy (używany), [wcześniej tylko miałem jakiegoś górala jeszcze z komunii który jeździł to jeździł i nigdy przy nim nic nie było robione] niestety przy przewozie tylne koło uległo uszkodzeniu i potrzebował bym kupić jakieś na wymianę. Wiem że koła mają 28" i mają 9 rzędów przerzutek tylko nie mam bladego pojęcia na co mam zwrócić uwagę przy wyborze koła / kół  załączam zdjęcie roweru (nie wiem czy to będzie pomocne) 

2.jpg

Napisano

Co się stało temu kołu, może wcale nie trzeba go zmieniać?  Jeśli chodzi o kompatybilność kół szosowych ważne jest przede wszystkim to, żeby bębenek pasował do kasety, campagnolo nie pasuje tu do shimano/srama. 

Przy okazji: ustaw prawidłowo kierownicę, tak żebyś mógł wygodnie położyć ręce na górze klamkomanetek, cześć kierownicy między gięciem a ich mocawaniem powinan byc prawie płasko. To jest dobra dla ciebie wysokość siodełka? Jeśli tak to ta rama jest zdecydowanie za duża.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...