Arni220 Napisano 22 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2018 Storm, poczytaj o stresie oksydacyjnym: https://treningbiegacza.pl/stres-oksydacyjny Niestety, ale wysiłek dla organizmu to ciągły stres. Są suple na to np. Ashwangandha. Niby też. wit. C, ale najnowsze badania donoszą, że jednak nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
storm00 Napisano 17 Lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 Lipca 2018 Go up. Nie wiem więc pytam dalej. W ostatni weekend walnąłem 210km po górkach, przewyższenie ~2.000m. Łatwizna to nie była, pierwsze 100 kilometrów zaliczyłem w ~7 godzin. Całość jazdy to było około 12 godzin, bo druga setka była już nieco prostsza. No a teraz wybieram się na KMT IV - 300km. Pytanie: dam radę czy nie? I żebyście nie wysłali mnie do wróżki... Z tego co widzę po sobie to organizm daje radę. Nie widziałem tam żadnych hardkorowych wyników na pulsometrze, serduszko do samego końca pracowało tak jak powinno w odpowiednim zakresie bez spowolnień. Nogi na prostej i płaskiej spokojnie trzymały tempo. Na górkach niestety odstaję bo waga jest nie taka jak być powinna. Przy moim kurdupelkowatym wzroście 165cm powinienem ważyć max 60kg, a mam 86. Czyli wożę z przodu połowę drugiego siebie. Jedyna mała kontuzja jaka mnie bolała do wczorajszego wieczora to Ścięgno Achillesa lewej nogi, które przeciążyłem gdy... but mi spadał z pedału SPD. Za słaby podkręcenie sprężyny. Po jej dokręceniu było ok. Jestem napalony na te 300 nie ukrywam. Tylko jak spędzić ten tydzień? Na rowerze do pracy (2x19km) z wyjątkiem piątku czy oszczędniej? A może spokojniej wieczorami po kilka-kilkanaście kilometrów? Póki co, dzień po tych 210 zrobiłem sobie 3km przejażdżki aby nogi się mogły lepiej regenerować, ale już dzisiaj miały spokój od kręcenia. I nei wiem czy ok... Pomóżcie zielonemu (załączam parę zdjęć z wycieczki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.