Mover Napisano 11 Czerwca 2018 Napisano 11 Czerwca 2018 Witam 2 dni temu przebiłem dętkę po obejrzeniu opony od góry między klockami jest małe przecięcie pytanie czy z czasem to przecięcie rozejdzie się i opona będzie do wyrzucenia i czy jest możliwość naprawy tego opona ma miesiąc jest jak nowa szkoda jej trochę opona to Hutchinson Cobra 2,75 2.1 teraz drugie pytanie jeżeli ta opona będzie do wyrzucenia to jaką oponę kupić ta opona kosztuje 120 zł jednak w tych pieniądzach chyba jest możliwość kupienia lepszej opony jak tak to jaka < rower to btwin 560 > podłoże to jakieś 70 asfalt 30 lasy.
MMMAAACCC7 Napisano 12 Czerwca 2018 Napisano 12 Czerwca 2018 Z zakupem opony Ci nie doradzę, bo jeżdżę 65 asfalt, 35 las, natomiast z uszkodzeniem-jeśli przez przecięcie nie preśwituje Ci dętka (lub ogólnie jest mniejsze niż przyjęte 3-5mm) to się nie ma czym przejmować. Chyba że jesteś pedantyczny i strachliwy, to możesz od środka opony przykleić zwykłą łatkę rowerową.
MMMAAACCC7 Napisano 12 Czerwca 2018 Napisano 12 Czerwca 2018 Hmm, tak Ci powiem, że nie ma się czym przejmować :), jakbyś zobaczył jaką ja mam oponę pociętą z tyłu...
render Napisano 12 Czerwca 2018 Napisano 12 Czerwca 2018 Spoko możesz jeździć ale gdyby ci to przeszkadzało przyklej od spodu łatkę
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.