Skocz do zawartości

[korba] SR Suntour Xcm-ax - waga

Manquegriot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siemka, 

Ciekawi mnie jaka jest dokładna waga tej korby (obojętnie czy w wersji 22/36t czy 24/38t). Szukam w Internecie i nigdzie nic nie jest napisane a znalazłem ją nową na eBayu za 300zl wraz z suportem. Także cena bardzo w porządku i o ile nie jest ona super ciężką to chętnie ją kupię. 

Może ktoś ma ten sprzęt i podzieli się informacjami? :D 

binary.jpeg

Napisano

A za 330 zł ( jak poszukasz to i taniej) FC-M590.

Nie kupuj tego badziewia. Miałem korbę SR i po miesiącu poleciała na śmietnik.

Napisano
7 minut temu, skom25 napisał:

Nie kupuj tego badziewia. Miałem korbę SR i po miesiącu poleciała na śmietnik.

Dlaczego poleciała na śmietnik? 

Poszukam jeszcze coś Shimano. Najchętniej kupiłbym Srama ale ceny są właśnie powalające. Czekam na okazje. 

A co do Deorki... Może to głupio zabrzmi ale nie kupię jej bo jest strasznie brzydka jak dla mnie. XD 

Napisano

Autor szuka dwublatu ze stopniowaniem pod napędy dziesiątkowa a wy polecacie m590? Poza tym na aledrogo są nówki z gw te co napisałem powyżej i nawet dł ramion można sobie wybrać. Jak się nie podoba to m6000 kosztują w okolicach 260zł. 

Napisano

Sorry, zapędziłem się, rzeczywiście ma być 2x. Tak czy inaczej zdania nie zmienię.

19 minut temu, Manquegriot napisał:

Dlaczego poleciała na śmietnik? 

Przyszła z wadą fabryczną, potem były problemy z regulacją. Części zamienne w chorych cenach. Suport w mojej nie był wymienny z Shimano.

Na Shimano można psioczyć, ale kupując masz pewność że kupisz coś zaprojektowanego z głową, będziesz miał 100 poradników jak zamontować, serwisować + niezliczone ilości zamienników itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...