Skocz do zawartości

[Kaseta] shimano xt m771 11-32 montaż

program93

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

posiadam w rowerze 3x10 :

korba FC-M612 40x30x22  

kaseta CS-HG50 11-36

przerzutka tył  RD-M781-DSGSL

Mam takie pytanie bo udało mi się zakupić kasete xt m771 11-32 czy muszę coś zmienić w ustawieniu przerzutki tył bądź skracać łańcuch (aktualnie ma 116 ogniw ) aby po zamontowaniu było wszystko ok ?

Oraz czy przy przesiadce w przyszłości na 2x10 kaseta 11-32 się jeszcze zda bądź lepiej będzie szukać 11-34 ?

Z góry dzięki za pomoc , Pozdrawiam. 

Napisano

Jeśli zakładasz nową, drogą kasetę to wypadałoby założyć nowy, dobry łańcuch. Na używanym łańcuchu może być przez jakiś czas głośno. A jak łańcuch jest w połowie swego żywota to szybko zabierze ze sobą kasetę do tego lepszego świata rowerowych szpejów.

Napisano

Nie wspomniałem ,ale wiadomo ,ze dorzucę nowy łańcuch również xt , na razie sezon zakończę na aktualnym secie  . Powoli tak kompletuje stara grupę xt tu manetki tu kaseta . Przy 3x10 myśle ,ze te 32 z tylu mi wystarczy bo obecnie z 36 mało co korzystałem ,a przy ostrzejszych podjazdach po prostu będzie trzeba mocniej deptać . Co do montażu czyli łańcuch nowy tak samo 116 ogniw będę musiał zakupić i jak kolega wspomniał ustawić przerzutkę pod nowe indeksowanie .

Napisano

A zapytam jeszcze , jak wymienić manetki w tym samym systemie m610 na m780 aby ,nie regulować przerzutek , zrzucić na najmniejsze blaty rozpiąc stare linki zamontować nowe pamietając o ustawieniu indeksu na przerzutce i powinno grać ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...