Gość Napisano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Cześć! Stoję przed wielkim dylematem, tzn... Jaki trenażer zakupić do roweru MTB? Posiadam rower "Silverback Sola 1". Orientujecie się może jaki trenażer jest do takich rowerów? Chcę zakupić "Trenażer ELITE Qubo Digital Smart B+" ale nie do końca jestem pewny wyboru. Wszędzie widzę trenażery dla kolarek, a nigdzie nie widzę zastosowania w MTB. Słyszałem że można zmienić oponę na inną. Ale chciałby to ominąć. Obecnie posiadam system bezdętkowy i w moim przypadku musiałbym zakupić cały zestaw (obręcz, dętka, opona). Obecnie posiadam opony: Shwalbe Racing Ralph Evo, TL-Ready, Folding, 29"x2,1 Lightweight. Szukam trenażera interaktywnego, który sam dostosowuje się do programu zwift i automatycznie będzie regulował obciążenie. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adtrip Napisano 9 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Na takim trenażerze nie da się jeździc na oponie w teren,wymiana jest konieczna. Ja mam drugie koło po prostu.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Warthog Napisano 11 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2018 Alternatywnie możesz wziąć jakiś direct drive - nic cie wtedy koło ani opona nie obchodzi. Ostatnio sam wyhaczyłem Kickra 2016 w dobrej cenie. Pod Zwifta idealnyhttps://www.clevertraining.co.uk/wahoo-fitness-new-kickr-indoor-power-trainer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.