steve69 Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 To się nacieszyłem swoją szosówką... Rower to TREK DOMANE 2.3 z 2013. Kupiłem go jako używkę 2 lata temu. Podczas ostatniej jazdy zaniepokoiły mnie dosyć głośne trzaski. Po sprawdzeniu ramy okazało się, że pękł spaw na rurze podsiodłowej. Pytanie: czy warto to reanimować (spawać), czy dać sobie spokój i zacząć szukać nowej ramy? A jeśli nowa rama, to co w zamian (najchętniej TREK)? To co mi zostaje ze starego, to pełna grupa 105 5700. -- Pozdrawiam.
seraph Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 A co ta spoina w ogóle tam robi, że tak zapytam z ciekawości?
ssslawecki Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 pęka ktoś to już łatał i to nie wiadomo jak - ja bym szukał już nowej ramy
steve69 Napisano 8 Czerwca 2018 Autor Napisano 8 Czerwca 2018 Teraz, ssslawecki napisał: pęka ktoś to już łatał i to nie wiadomo jak - ja bym szukał już nowej ramy Tak było/jest fabrycznie. Nawet na stronie TREKa widać to na zdjęciach. -- Pozdrawiam.
Gość Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 56 minut temu, steve69 napisał: Pytanie: czy warto to reanimować (spawać), czy dać sobie spokój i zacząć szukać nowej ramy? Ja nie miałbym odwagi wsiąść na spawany rower. Jeździsz po ulicy, rama pęknie w niefortunny sposób i stracisz panowanie nad rowerem, a to już proszenie się o wypadek. Szukaj ramy, chociażby dla świętego spokoju.
Imar Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 Jeśli masz jaki kol wiek papier to składaj reklamacje. W Treku masz dożywotnią gwarancje. Idiotyczna konstrukcja. Nie wiem po co tam spawali rurkę z rurką. Rura podsiodłowa w tym miejscu pracuję na idiotycznym iso speedzie. Pewnie celowo tam była pospawana ta rura żeby pracowała. Równie dobrze mogli odpowiednio uformować tą rurę.
Gość Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 Jedno trzeba przyznać: ten spaw jest tak brzydki że dziwię się że Trek nie wstydził się tego wypuścić O_o
Janusz1964 Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 W Treku gwarancja na ramę tylko dla pierwszego właściciela.
dorota57 Napisano 9 Czerwca 2018 Napisano 9 Czerwca 2018 Teraz, Janusz1964 napisał: W Treku gwarancja na ramę tylko dla pierwszego właściciela. Jeżeli zna osobę od której kupił to nie ma problemu (ja bym nie robił) są papiery i rama była zarejestrowana na stronie TREKA. Sprzedałem już dwa rowery z zarejestrowanymi rowerami na stronach producentów. Kupujący znają moje dane.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.