stu22nt Napisano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Witam mam okazję kupić prawie nowy kask na crossa ale ja bym chciał go zastosować w dh. Jakie są różnice między nimi? Dodaje że waży 1320g tak że lekki nie jest. Najbardziej chodzi mi o wygląd czy rózni się wyglądem od kasku dh. Na 1-1.5 m chopki i jazda nie długa z 1-2 godziny max 3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Do DH używa się fullface'ów . Czy się różnią? Chyba widać na pierwszy rzut oka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Teraz, sznib napisał: Do DH używa się fullface'ów . Czy się różnią? Koledze chyba chodziło o kask na motocykl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 W sumie racja :). No więc kaski motocyklowe są cięższe i mniej przewiewne. Po krótkim czasie sauna na głowie gwarantowana. IMO, nie waro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 @sznibWydaje mi się, że autorowi chodzi o takiego crossa: Kaski różnią się przede wszystkim wagą. Plus nieco materiałami, z których są wykonane i wentylacją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Tak chodziło mi o kask na crossa i czy nada się do dh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Tak czy inaczej odpowiedzi na pytanie dostałeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu22nt Napisano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Kupie go i zobacze jak się jeżdzi jak nie będzie mi pasował to sprrzedam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 8 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Jak masz wyciąg na trasie to może jeszcze da radę. Jak trzeba wypychać po zjeździe się zagotujesz w tym kasku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.