shafi Napisano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Klocki Jagwire więc wydaje mi się nie są złej jakości. A co do zacisku, chodzi Ci o to, że np dociska klocki pod kątem? Sprawdzę to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 8 Czerwca 2018 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Półmetaliki Jagwiie są dosyć"twarde" i mogą po części być powodem (lub jednym z ) wibracji. Organiczne klocki mogą być rozwiązaniem. 33 minuty temu, shafi napisał: A co do zacisku, chodzi Ci o to, że np dociska klocki pod kątem? Tak. BTW- swego czasu był dosyć spory wątek o takiej przypadłosci w Avidach. Większość osób poradziło sobie z tym ......zakładając hamulce innej firmy. http://forums.mtbr.com/brake-time/juicy-brake-turkey-warble-vibration-mega-thread-425196-10.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Sprawdź czy masz dobrze wycentrowany zacisk. Szczelina między tarczą o okładziną powinna być jednakowa z dwóch stron. Może jeden tłoczek nie pracuje tak jak powinien i tarcza jest wyginana na bok podczas hamowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shafi Napisano 9 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2018 Tak jak panowie pisaliście spróbowałem na szybko poprawić zacisk (zacisnąć i wtedy przykręcić) i jest o niebo lepiej. Myślę, że jak przyłożę się do jego dobrego ustawienia to dźwięki i wibracje powinny zniknąć. Dziena wszystkim za sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.