piciu256 Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 A jak sobie wyobrażasz udostępnianie lokalizacji bez połączenia z siecią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Smsem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 24 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Heheszki Pana Piotrka mega super szpeca od wszystkiego. Takie off topy powinny być banem zaliczane. @piciu256 A jak działa lokalizacja w Androidzie ? Po gps albo nadajnikach gsm, nie musisz mieć netu i masz telefon zlokalizowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Inaczej: jak nie masz internetu- telefon wie gdzie jest, ale ktoś z zewnątrz nie wie gdzie jest telefon. Temat jest o kimś z zewnątrz śledzącym pozycje telefonu. Jeśli jeździsz w miejscach gdzie nie ma nawet zasięgu GPRS (powinno starczyć do lokalizacji, tylko "ping" byłby wysyłany mniej często niż przy 3g/lte) to tylko lokalizator satelitarny by pomógł, ale one są raczej za drogie na takie "zabawy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 Za brak poczucia humoru też powinien być ban Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 24 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2018 41 minut temu, piciu256 napisał: Inaczej: jak nie masz internetu- telefon wie gdzie jest, ale ktoś z zewnątrz nie wie gdzie jest telefon. Wie ktoś z zewnątrz gdzie jest telefon, wystarczy że smartfon ma lokalizację on, a osoba chcąca namierzyć ma link: https://www.google.com/android/find?hl=pl&u=0 oraz login i password. Odnoszę wrażenie, że nie znasz tematu śledzenia smartfona z androidem a zabierasz głos. 9 minut temu, PiotrKaaaaaaaaaaa napisał: Za brak poczucia humoru też powinien być ban Nie gniewaj się, ale poczytałem trochę Twoich oftopów i mam dość czytania Cię. Ban i ignor perma masz u mnie, nie sil się na pisanie do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moomintroll Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 @Janu_sz, no to niestety, bez Internetu niewiele zdziałasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 4 godziny temu, Janu_sz napisał: Nie gniewaj się, ale poczytałem trochę Twoich oftopów i mam dość czytania Cię. Ban i ignor perma masz u mnie, nie sil się na pisanie do mnie. Ależ nie gniewam się, nie ma obowiązku lubienia innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 24 Października 2018 Udostępnij Napisano 24 Października 2018 A jak ten telefon wysyła swoje dane lokalizacyjne na serwer Google'a? Telepatycznie? Proszę cię zastanów się, a jak nie potrafisz sobie tego wytłumaczyć to wyłącz w tym telefonie wszelkie połączenia poza GPS (sieć może być, tylko dane mobilne i WiFi muszą być off) i wtedy spróbuj namierzyć ten twój telefon bez internetu... Założę się o tira piwa że nie pokaże nic poza "ostatnia znaną pozycją" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 24 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 Października 2018 1 godzinę temu, piciu256 napisał: A jak ten telefon wysyła swoje dane lokalizacyjne na serwer Google'a? Wyłącz sieć w telefonie i magicznie zerknij na podany link Cudo - namierza telefon i nadal można go znaleźc, gdzie jest. No popatrz jakie magiczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.