Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Pytanie, czy jest taka opcja abym ja miał włączone w jakiejś apce nawigowanie ( czy śledzenie mojej jazdy ) a ktoś w domu mógł zobaczyć gdzie jestem w czasie rzeczywistym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 endomondo, strava (premium) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Jak to w endomondo uruchomić ? Szukałem i nie trafiłem na nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Zwyczajnie telefon z androidem można tak śledzić, o ile nie wyłączyłeś fabrycznie tych opcji to pewnie już jest aktywne, tylko musisz na stronę śledzenia wejść, albo z twojego konta google, albo ustawić widoczność na publicznie czy konkretnych osób (tak nie wiem czy się da) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 no własnie, na jaką stronę śledzenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 https://www.google.com/android/find?u=0 wybierasz urządzenie i masz na mapie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 A widzisz, oki, tylko o ile w stravie mam dokładność 5 metrów, to z linku wyżej pokazuje jakieś raz 100 metów, a teraz coś koło 10 km ( chyba po nadajnikach lokalizuje ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goTomek Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 endomondo.com Nic nie musisz uruchamiać, najlepiej jak osoba "śledząca" jest Twoim znajomym, choć nie wiem czy to konieczne, wtedy widzi Twój trening na żywo, o ile nie ukryjesz go przed wszystkimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Aby była wysoka dokładność, musisz mieć włączony gps w telefonie, inaczej właśnie lokalizuje używając anten gsm. U mnie chwilę namierza (słaby zasięg w domu, na dworze w kilka sekund) ale łapie dokładną lokalizację +-10m Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 @goTomek A no jest, ale naklikać się trzeba od cholerki: trening i coś tam coś tam. Chciałbym aby starsza osoba wzięła tablet i bez problemu jednym otwarciem widziała. @piciu256 no tak, załapało po minucie. Dzięki,to będzie najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.adm&hl=pl pobierasz to na tableta i po kłopocie, nawet można zmienić nazwę telefony na twoje imię np. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Tablet na Win 8.1 Poza tym wolałbym nie zostawiać zalogowanego tableta na moim @. szukam czegoś, jakiejś apki co rejestruje a do tego daje link do przeglądarki ze sledzeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Może Glympse? Można sprawdzić lokalizację bezpośrednio z przeglądarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 o tego nie widziałem, oblukam. Thnx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
car13many Napisano 7 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 Google Maps ma opcję udostępniania lokalizacji. Wybieramy opcję google sharing i wysylamy linka na konto googla lub wysylamy je SMS'em. Dokladnosc jest bardzo fajna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2018 @car13many - najprościej jak się da ( bez smsów, bez kont google i logowań ) dla osoby śledzącej ponieważ osoba ta jest starsza i posiada umiejetność włączenia tabletu, wpisania hasła w wyszukiwarkę google i poczytania o tym co ją interesuje. Cokowliek więcej to juz misja niemożliwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Jeszcze Locus Pro ma taką opcję, wtedy np. na stronie gpsies wyświetla nam naszą lokalizację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 8 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Czyli 32 zł za Locus PRO i spinam go z gpsies i ktokolwiek bez logowania na gpsies z zapisanego w ulubionych linku widzi mnie ? Chłopaki, chodzi o maks prostoty dla osoby oblądającej. Żadne logowania na stronach, żadne zjeżdżanie na stronach bo ta osoba sobie z tym może nie poradzić. Chodzi o to aby zostawić na przeglądarce nawet jako startową daną stronę i po włączeniu przeglądarki wiadomo gdzie jest domownik co wyszedł na rower. Dzięki za wszelkie sugestie wyżej jutro posprawdzam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucass3 Napisano 8 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2018 Niestety ale musisz się zalogować do gpsies. Niby można by się zalogować na stałe i ustawić jako stronę startową tylko jakiś czas temu jeszcze te wskazania były trochę nieczytelne graficznie i to może być dla starszej osoby problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 20 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2018 Przetestowałem praktycznie wszystko. Nic nie działa super, zwiechy, chwilowe problemy z apką powodują, że pod linkiem raz cos jest a raz nie. Najlepiej sprawdza się "znajdz telefon", reszta jest lipą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bardok206 Napisano 21 Czerwca 2018 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2018 Fajnie działa live track garmina. Ale trzeba mieć urządzenie które to obsługuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porywacz_zwlok Napisano 5 Września 2018 Udostępnij Napisano 5 Września 2018 najlepsze jest udostępnianie położenia na iPhonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrKaaaaaaaaaaa Napisano 5 Września 2018 Udostępnij Napisano 5 Września 2018 W locusie to jest dodatkowo płatne z tego co wiem. Mam locusa pro i śledzenie jest ograniczone do 30 minut. Dłużej trzeba wykupić abonament, chyba 5 zł na miesiąc. Przynajmniej tak było jak jakiś czas temu sprawdzałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moomintroll Napisano 8 Września 2018 Udostępnij Napisano 8 Września 2018 @Janu_sz Ja polecam run-log.com. Biegałem na tym ale można zmienić na rower. W telefonie udostępniasz ślad na żywo. Na komputerze na swoim koncie szukasz siebie (zapisujesz stronę do ulubionych ulubionych, robisz skrót na pulpicie, ustawiasz jako startową - jak chcesz) i druga osoba na Twoim koncie lub na jakimś innym widzi Ciebie na żywo. Jeśli jesteś w zasięgu Internetu - dokładność jest duża. Jeśli sam GPS - dokładność spora choć zdarzają się zawiechy. Odczyt live druga osoba widzi na google maps. Przetestuj. No i za darmo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janu_sz Napisano 23 Października 2018 Autor Udostępnij Napisano 23 Października 2018 @moomintrollFajnie, ale net trzeba mieć - a tu gdzie jeżdzę połowy trasy nie ma zasięgu komórek a więc i netu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.